loading
close
SON DAKİKALAR

Pendik'te hafta içi nikah bedava

Pendik'te hafta içi nikah bedava
Tarih: 31.10.2012 - 13:50
Kategori: Yerel

Pendik Belediyesi, yeni bir uygulamaya imza attı...

İnsanların en mutlu günü olması nedeniyle para harcamaktan kaçınmadığı süreçte, Pendik Belediyesi ücretsiz nikah hizmeti vermeye başladı. Belediye bu hizmetini hafta içinde sağlıyor. Ücretsiz nikah için çiftler, en özel günlerini hafta içinde yaşamayı tercih etti.

Pendik Belediyesi, birçok belediye mekanında kamera, video, salon kirasıyla 1.500 TL’yi bulan hizmetlerden ücret almıyor. Hafta içi, mesai saatlerindeki nikah töreninde çiftler, sadece evlilik cüzdan ücreti olarak 58 TL ödüyor.

Rekor artış yaşandı

Belediyenin ücretsiz nikah hizmetine kendi ilçesinin yanısıra komşu ilçelerden de büyük ilgi var. Belediye, bu hizmetinin ardından ilçede hafta içi nikah kıymada rekor kırdı. Uygulamanın ilk 10’uncu ayında, hafta sonu kıyılan nikah sayısı 563’te kalırken, hafta içinde kıyılan nikah oranı 4.5 kat artarak 2 bin 216’ya ulaştı. Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, “Özel günlerinde müstakbel çiftlerin harcamaları çok oluyor. Biz de yardımcı olalım diye, nikah kıyma törenindeki bu ücretleri almıyoruz. Onlara klip hazırlayıp, fotoğraf çekimlerini de biz yapıyoruz. Böyle bir hizmet olunca, kendi ilçemizin dışından, çevre ilçelerden de çok sayıda nikah talebi bize geliyor” diye konuştu.

Nebahat Koç-Vatan

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları