loading
close
SON DAKİKALAR

Peruk düştü yol göründü

Peruk düştü yol göründü
Tarih: 29.09.2013 - 13:32
Kategori: Gündem

Ethem Sarısülük'ün katil zanlısı polis memuru Ahmet Şahbaz can güvenliği nedeniyle Ankara dışına gönderildi...

Gezi Parkı protestolarına Ankara’dan verilen desteğin ilk gününde Ethem Sarısülük’ü başından vurarak öldürdüğü iddia edilen polis Ahmet Şahbaz’ın mahkemenin ilk duruşmasında yaşanan olaylar nedeniyle darp raporu aldığı ve Sarısülük ailesinden şikâyetçi olduğu öğrenildi. Peruğu düştüğü için deşifre olan polis Şahbaz’ın can güvenliği gerekçesiyle Ankara dışında bir ile tayip edildiği belirtildi.

Ankara’daki Gezi Parkı eylemlerine katılan Ethem Sarısülük’ün, çevik kuvvet polisi Ahmet Şahbaz tarafından başından vurularak öldürüldüğü iddia edilmişti. Ahmet Şahbaz’ın olay sonrasında tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti. Yakın koruma verilen Şahbaz, aktif görevden pasif göreve çekilmişti. Sarısülük davasının ilk duruşmasında Sarısülük ailesi salona peruk, kalın çerçeveli gözlük ve bıyık takarak, korumalar altında gelen polis Şahbaz’ın üstüne yürümüş, başındaki peruk Ethem’in kardeşi İkrar Sarısülük’ün elinde kalmıştı.

Sanık Şahbaz’ın olay sonrasında darp raporu alarak kendisine saldıranlar hakkında suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. Ahmet Şahbaz’ın, darp raporunda vücudunda ve yüzünde morluklar ve eziklikler oluştuğu belirtildi. Emniyet Genel Müdürlüğü, dava sırasında Ahmet Şahbaz’ı savunmaları için sanık polise iki avukat tahsis etmişti. Emniyet’in, bu avukatlara da dava nedeniyle ölüm tehdidi aldıkları gerekçeleriyle ayrı ayrı yakın koruma verdiği öğrenildi.

Öte yandan Şahbaz, mahkemede deşifre olması ve can güvenliği nedeniyle Ankara’dan başka bir ile tayin edildi. Şahbaz’a verilen yakın korumaların da Şahbaz ile birlikte tayin edildiği ile gönderildiği belirtildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları