loading
close
SON DAKİKALAR

Peşmerge böyle geçti

Peşmerge böyle geçti
Tarih: 30.10.2014 - 05:36
Kategori: Şehir

Erbil'den yola çıkan Peşmergeler Kobani'ye gidiyor...

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi tarafından Kobani’ye gönderilen 84 peşmerge Çarşamba günü sabaha karşı saat 01.10’da Şanlıurfa Havalimanı’na indi. Sıkı güvenlik önlemleri altında 03.00’te Suruç’a ulaşan grup karayoluyla gelenleri bekledi. Karayoluyla gelen ve dün sabah 05.45’te Habur’dan Türkiye'ye giriş yapan grup ise bu sabaha karşı Suruç'a ulaştı.

40 araçtan oluşan konvoyda uzun menzilli top, zırhlı araçlar, kamyonlar yer aldı. Türkiye topraklarından geçen peşmerge konvoyunu çok sayıda kişi Kürdistan ve PKK bayraklarıyla karşıladı.

Ağır silahlar taşıyan peşmerge konvoyunun bu fotoğrafı dün akşam Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde çekildi. Konvoyun, Türkiye sınırlarına girdikten sonra geçtiği her noktada kalabalık toplandı. Bu yüzden konvoyun ilerleyişi yavaşladı.

'BİJİ SEROK OBAMA' SLOGANLARIYLA KARŞILANDI

Kobani'ye karayoluyla giden peşmerge grubu, Şanlıurfa'da kendilerini bekleyen bir grup kalabalık tarafından (*) 'Yaşasın Başkan Obama' anlamına gelen Kürtçe 'Biji Serok Obama' sloganlarıyla karşılandı.

Özel harekat polislerinin zırhlı araçları eşliğinde ilerleyen peşmerge konvoyu, saat 21.00'de Şanlıurfa'ya ulaştı. Konvoyu kent girişinde karşılayan kalabalık, sık sık 'Yaşasın Başkan Obama' anlamına gelen Kürtçe 'Biji Serok Obama', sloganlarıyla havai fişek attı.

Yol üzerindeki bir tesiste mola veren konvoydakiler, yaklaşık 1.5 saat süren yemeğin ardından bazı peşmergeler tesise çağrılan ambulansta kontrolden geçti.

Daha sonra Mürşitpınar Sınır Kapısı istikametine hareket eden konvoy, havayoluyla gelen ve Suriye sınırına beş kilometre uzaklıkta bulunan ÇİKOBİRLİK’e ait bir binada bekleyen Peşmerge grubuyla buluştu.

Konvoyun, işlemlerin ardından Suriye'nin Kobani ilçesine geçmesi bekleniyor.

Suruç'taki çocuklar, Erbil'den gelen peşmerge güçlerini yüzlerine çizdirdikleri ABD, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ve YPG bayraklarıyla bekledi.

Peşmerge böyle geçti

Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan Peşmergelerden birinin kolundaki Amerikan bayrağı ve göğsündeki "ABD Ordusu" yazılı tişört dikkat çekti.

Ali LEYLAK- Ömer PINAR/ŞANLIURFA, (DHA) 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları