loading
close
SON DAKİKALAR

Petrol rafinerisi patladı: 19 ölü 53 yaralı

Petrol rafinerisi patladı: 19 ölü 53 yaralı
Tarih: 25.08.2012 - 17:25
Kategori: Dünya

Venezuela'nın batısındaki bir rafineride meydana gelen patlamada 19 kişinin öldüğü, 53 kişinin yaralandığı bildirildi...

Venezuela'nın Falcon eyaletindeki rafineride meydana gelen patlamada ölenlerin sayısının 19'a çıktığı bildirildi. Falcon Valisi Stella Lugo, Paraguana yarımadasındaki Amuay rafinerisindeki patlama sonucu, aralarında 10 yaşındaki bir erkek çocuğunun da bulunduğu 53 kişinin yaralandığını belirtti.

Lugo daha önce yaptığı açıklamada, patlamada ilk belirlemelere göre 7 kişinin öldüğünü, 48 kişinin yaralandığını söylemişti.

Veneuzela Petrol Bakanı Rafael Ramirez, Amuay rafinerisinde bugün sabah saatlerinde meydana gelen patlamanın, rafineri üzerinde bir duman bulutu yaratan gaz kaçağının tutuşması sonucu meydana geldiğini belirtmişti.

Venezuela Devlet Başkanı Yardımcısı Elias Jaua da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ciddi hasara yol açan patlamada yaralananlar için bölgeye hava ambulansları sevk edildiğini duyurdu.

Patlamanın olduğu sırada bölge yakınında bulunan kişilerce çekilerek internette yayınlanan görüntülerde, patlama sonucu rafinerinin üzerinde bir ateş topunun oluştuğu görülüyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları