loading
close
SON DAKİKALAR

'Pina Bausch’la Bir Nefes’ belgeseli erişime açıldı

'Pina Bausch’la Bir Nefes’ belgeseli erişime açıldı
Tarih: 01.07.2020 - 11:34
Kategori: Kültür & Sanat

Alman dansçı ve koreograf Pina Bausch’un İstanbul’dan ilham alan “Nefes” adlı gösterisini belgeleyen “Pina Bausch’la Bir Nefes” (A BreathWith Pina Bausch) belgeseli, sanatçının ölümünün 11’nci yılında (bugün) erişime açıldı.

Yönetmenliğini Hüseyin Karabey’in, yapımcılığını İstanbul Tiyatro Festivali’nin üstlendiği belgesel, İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) YouTube kanalından ücretsiz olarak izlenebilir.

2004 yapımı belgeselde Pina Bausch’un 2002’de İKSV’nin davetlisi olarak geldiği İstanbul’da gerçekleştirdiği gösterisinin yaratım ve prova sürecine odaklanılıyor.

“Dans Tiyatrosu” kavramını modern dans literatürüne yerleştiren ve bu alanda bir ekol yaratan Tanztheater Wuppertal – Pina Bausch ortak yapımıyla İstanbul’da gerçekleştirilen “Nefes” adlı özel proje, Türkiye’de ilk kez 2003’te AKM’de sergilenmiş ve beş temsil vererek altı binin üzerinde seyirciyle buluşmuştu.

Yönetmen Karabey de Bausch’un bu yaratım sürecini, ekibi yönetişini ve koreografinin özünü oluşturan doğaçlama sürecini belgelemişti.

Belgesel 2005 yılında 24. İstanbul Film Festivali’nde gösterilmişti.

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları