loading
close
SON DAKİKALAR

Pınar için adalet için "7-8 Mart sanatın eylemi"

Pınar için adalet için "7-8 Mart sanatın eylemi"
Tarih: 01.03.2013 - 15:05
Kategori: Kadın

Sanatçılar 7-8 mart tarihlerinde sosyolog, yazar, kadın hakları aktivisti Pınar Selek için üretecek...

Yurtiçi ve yurtdığındaki tüm düşünenler, yazarlar, çizerler ressamlar, heykel sanatçıları, fotoğraf ve film çekenler, dans edenler, çalanlar- söyleyenler... Kısacası tüm duyarlı sanatçıların katılımına açık bu etkinlik iki gün boyunca ve olabilecek her yerde eşzamanlı olarak gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Etkinlik nasıl gerçekleşecek?

"Pınar Selek’in başına gelen, sizin de başınıza geldi. Henüz farkında değilsiniz, o kadar…" diyen sanatçılar herhangi bir kurum, galeri, dernek, insiyatif, platform dışında tamamen bağımsız bir girişimin inisiyatifinde olan bu etkinliğe ne şekilde ve nerede katılacaklarını etkinlik afişine yazarak ve yapacakları etkinliği internet yoluyla (http://www.facebook.com/events/260211390776988/) paylaşarak duyuruyor. Etkinlikler sırasında katılımcıların bilgisayar ağı ile birbirleriyle iletişime geçmesi de planlanıyor.

Katılımcıların Pınar Selek için mutlaka doğrudan bir etkinlik yapması gerekmiyor. O günlerde yapmayı planladıkları herhangi bir performansta Pınar Selek'ten bahsetmesi ve etkinlikte ne olduğunu diğer katılımcılarla paylaşması yeterli olacak. Örneğin o gün sahneye çıkacaksa o günkü performansını Pınar Selek için de gerçekleştirdiğini, konser verecekse şarkılarını Pınar Selek için de söylediğini, fotoğraflarını Pınar Selek için çektiğini, resim yapacak ya da bir performans gerçekleştirecekse bunları Pınar Selek için yaptığını söyleyecek. 7-8 Mart tarihlerinde birçok mekanda ya da sokakta bireysel ya da gruplar biçiminde hayata geçen etkinliklerin daha sonra bir araya toplanıp basılı hale dönüştürülerek belgelenmesi amaçlanıyor.

Pınar Selek, 1998 yılında Mısır Çarşısı'nda 7 kişinin ölümü 127 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan patlamaya ilişkin sanık sıfatıyla yargılandığı ve 14 yıldır devam eden davada üç kez beraat etmiş, itiraz üzerine tekrar görülen davanın 22 Kasım 2012 tarihideki duruşmasında ise ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almıştı. Karar üzerine Fransa'dan yaptığı açıklamada "bir yakınını kaybetmiş kadar üzüntülü" olduğunu söyleyen Pınar Selek'in dava dosyası itirazı üzerine yeniden Yargıtay'da incelenecek. Yargıtay cezayı onarsa karar kesinleşecek. Yargıtay kararı herhangi bir nedenle bozarsa dosya yeniden İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilecek ve yeniden yargılama yapılacak.

Uçansüpürge

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları