loading
close
SON DAKİKALAR

Pınar Selek'in yakalama kararı kaldırıldı

Pınar Selek'in yakalama kararı kaldırıldı
Tarih: 03.10.2014 - 11:53
Kategori: Gündem

'Mısır çarşısı' davasında Pınar Selek hakkında yakalama kararı kaldırıldı.

"Mısır çarşısı" davasında Pınar Selek hakkında yakalama kararı kaldırıldı.

'Mısır Çarşısı' davasında Pınar Selek hakkında yakalama kararı kaldırıldı.

Mısır Çarşısı'nda 7 kişinin öldüğü, 127 kişinin de yaralandığı patlamaya ilişkin davaya bakan İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi, Sosyolog Pınar Selek hakkındaki yakalama kararının kaldırılmasına karar verdi.

Cumhuriyet Savcısına mütalaasını hazırlaması için süre verilmesine hükmeden mahkeme heyeti, usul ve yasaya uygun olduğunu belirttiği Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin bozma ilamına uyulmasına karar verdi. Suçun vasıf ve mahiyeti, Yargıtay bozma ilamı, mevcut delil durumunu göz önüne alan mahkeme heyeti, Pınar Selek hakkında çıkarılan yakalama kararını kaldırdı. Duruşma 5 Aralık saat 10.00'a ertelendi.

PINAR SELEK'İN BABASI: GELMESİNDE BİR MANİ YOK

"Türkiye'ye gelecek mi" sorusu üzerine baba Alp Selek, Pınar Selek'in Fransa'da doktorasına devam ettiğini ifade ederek, "Onlara devam etmek durumunda. Onlar biterse gelir. Bir mani yok" dedi.

"BU HEYETİN BERAAT KARARI VERMESİ LAZIM"

Kararın ardından açıklama yapan Pınar Selek'in babası aynı zamanda avukatı Alp Selek, "Bugün 16 yılı geçen bir duruşmaya girdik. Yeni bir heyet vardı. Heyet, Yargıtay'ın kararına uydu. Bundan sonra savcı, esas hakkında mütalaa verecek. Biz savunma yapacağız. Bu arada da güzel bir haber; yakalama kararının kaldırılmasını mahkemeden talep ettik. Mahkeme de yakalama kararını kaldırdı. Bugüne kadar dava hep lehimize geçti, son 2 hakim gelip kararı değiştirene kadar. Şimdi bu mahkemede de esas hakkındaki savunmaları yaptıktan sonra dosya çok açık. Zannediyorum bu heyetin de beraat kararı vermesi lazım" dedi.
Pınar Selek'in avukatlarından Ayhan Erdoğan ise, yargılama sonunda Pınar Selek'in beraat edeceğine inandıklarını belirtti.

"GELMESİNDE BİR MANİ YOK"

Pınar Selek hakkında verilen yakalama kararın kaldırılması sonrası "Türkiye'ye gelecek mi" sorusu üzerine baba Alp Selek, Pınar Selek'in Fransa'da doktorasına devam ettiğini ifade ederek, "Onlara devam etmek durumunda. Onlar biterse gelir. Bir mani yok" dedi. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları