loading
close
SON DAKİKALAR

Pınarcık olayı mağdurlarından çözüm sürecine destek

Pınarcık olayı mağdurlarından çözüm sürecine destek
Tarih: 27.02.2013 - 18:55
Kategori: Sağlık, Yaşam

Ömerli ilçesine bağlı Pınarcık köyüne 26 yıl önce PKK mensuplarınca yapılan baskında 30 yakınını kaybeden aileler, çözüm sürecini desteklediklerini bildirdiler...

MARDİN – PKK ’nın Mardin’in Ömerli ilçesine bağlı Pınarcık köyüne 20 Haziran 1987 tarihinde gerçekleştirdikleri baskında 16'sı çocuk 30 kişinin yakınları, PKK sorunun sona kavuşturulması amacıyla başlatılan çözüm sürecine destek verdi.

Pınarcık Köy Muhtarı Bedirhan Öztep, 26 yıl önce gerçekleştirilen saldırıda 30 akrabasını kaybettiğini hatırlatarak, o acının aradan geçen süreye rağmen hala devam ettiğini söyledi.

Köye düzenlenen baskın sırasında kendisinin Diyarbakır 'da devlet memuru olarak görev yaptığını, olayın ardından köye yerleştiğini ifade eden Öztep, “Terör saldırısının yaşandığı günden bu yana bir gece bile gönül rahatlığıyla uyuyamadım” dedi.

Yaklaşık 30 yıldır süren ve büyük acılara sebep olan terör olaylarının artık son bulması gerektiğini, bu yöndeki tüm çabaları içten desteklediklerini kaydeden Muhtar Öztep, şöyle konuştu:

“Saldırıda şehit olanların hepsi bizim ailedendi. Güneydoğu'da terörden en fazla zarar gören aileyiz. Buna rağmen kanın durmasından yanayız, barıştan yanayız. Analar bir daha ağlamasın. 26 yıl önce olaydan sonra köye geri döndüm. Burada bir gece olsun gönül rahatlığıyla uyumadım. Günlerim hep terörle mücadele içinde geçti. Günlerce dağda kaldığımı biliyorum. Her şeye rağmen barıştan yanayım. Barışa teşebbüs edenlerin Allah yardımcısı olsun, bu konudaki her şeyi destekliyorum. Bu büyük acılarımızı unutmamız mümkün değil ama barış olursa onu da unutmaya çalışacağız. Gelecekte çocuklarımızın iyi yaşaması için barış istiyoruz. Huzurumuz yok, barıştan yanayız.”

“ANNELERİN GÖZYAŞI DİNSİN ARTIK”


Baskında annesi Edibe Öztep'i kaybeden ve ablası da yaralanan Ercan Öztep ise (33), “Yaralı ablam olayın ardından girdiği bunalım nedeniyle bir süre sonra intihar etti. Annemi gözümün önünde öldürmelerine rağmen barıştan yanayım. Biz bu acıları çektik, bizden sonrakiler çekmesin” ifadelerini kullandı.

Ramazan Öztep ise PKK olayları nedeniyle büyük acılar çektiklerini ve imkanlardan mahrum kaldıklarını dile getirerek, şunları söyledi:

“Biz bu acıları yaşadık, bizden sonrakilerin bu acıyı yaşamasını istemiyoruz. Çocuklarımızın huzur ve güven içerisinde yaşamlarını sürdürmelerini istiyoruz. Bizim çektiğimiz acıları başkaları çekmesin. Çocuklarımız huzur içerisinde yaşasınlar. Annelerin gözyaşı dinsin artık. Nereye kadar sürecek bu acılar. Bu görüşmeleri biz de destekliyoruz. Umarım Allah'tan bu iş barış sonucuna varır. Allah yar ve yardımcıları olsun. 30 akrabamız şehit edildi, buna rağmen geçmişi bir kenara bırakıp, barıştan yanayız. Bizim kadar bedel ödeyen olmadı, biz barış istiyoruz. Umarım Allah'tan, herkeste bu barışa destek olur ve bir sonuca varılır.”

“ANNELERE VE BABALARA YAZIK”

Saliha Öztep ise saldırı sırasında 13 yaşında olduğunu olayda annesini, babasını, ablasını ve ağabeyini kaybettiğini anlatarak, “Çok acılar çektik. O kadar büyük acı çekmemize rağmen biz barış olmasını istiyoruz. Çocuklarımızın daha iyi şartlarda büyümesi ve korkusuzca yaşaması için artık barışı istiyoruz. Bundan sonra insanlar ölmesin, gençler ölmesin. Günahtır, annelere ve babalara yazık. Artık anneler ağlamasın, gençler ölmesin. Gencecik insanlar ölüyor yazıktır. Barış gelsin, inşallah da gelir” şeklinde konuştu.

“HERKES BARIŞ İSTİYOR”


Terör nedeniyle yakınını kaybettiğini ve aradan geçen sürede köy korucusu olarak görev yaptığını bildiren Sıddık Öztep de terör sorunun sona erdirilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Bu sorunu bitiren adam tarihe geçer. Bu bölgede herkes barış istiyor. Sivili, korucusu, polisi, kısacası herkes barışı istiyor. Bu işin bitmesi gerekiyor” dedi. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları