loading
close
SON DAKİKALAR

PKK bin istedi 100 aldı

PKK bin istedi 100 aldı
Tarih: 27.10.2012 - 11:59
Kategori: Gündem

PKK, 2 ayda 100 kişiyi kadrosuna kattı...

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin son aylarda gerçekleştirdiği operasyonlar ve uyguladıkları vur-kaç yönteminin yerine vur-kal yöntemini tercih etmesiyle oldukça güç kaybeden PKK, örgüte eleman kazandırmak için gözünü Mahmur Kampı’na dikmişti. 90’ların başında Halepçe Katliamı’ndan sonra bölgeden kaçanların sığındığı Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde kurulan ve bin ailenin yaşadığı Kuzey Irak’taki kampta ise tedirginlik en üst seviyeye ulaşmıştı. Dağ kadrosunu yenilemek isteyen PKK, ilk olarak her aileden 15-25 yaş arası kadın veya erkek bir kişinin örgüte katılması yönünde baskı kurmaya başlamıştı. Erbil’e yaklaşık 100 kilometrede mesafede bulunan kampta, ailelerden ya zorla bir kişiyi alacaklarını ya da kendilerini kamptan gönderecekleri tehdidinde bulunan PKK, 20 Eylül’e kadar da süre tanımıştı. Kamptaki gençlerin kaçmaması için de, kampın giriş ve çıkışında nöbet tutmaya başlamışlardı. BM’nin sadece görünürde var olduğu kampta, aileler 20 Eylül’e kadar bekleyen terör örgütünün taleplerini ise reddetmişti.

Aileler isyan etmişti

Ancak isteklerinden vazgeçmeyen terör örgütü, bu kez de istedikleri eleman sayısını ve yaş aralığını değiştirmek zorunda kalmıştı. Örgüte ilk olarak bin eleman kazandırmak isteyen PKK, sayıyı 500’e düşürmüş ve 25 yaş üstü hatta daha yaşlı kişilerin de örgüte katılabileceğini duyurmuştu. Kamptaki ailelere baskı kuran PKK, dağda yemek yapacak, bulaşık yıkayacak kişilere dahi ihtiyacı olduğunu bildirmişti. PKK’nın bu taleplerine de karşı çıkan kamptakiler ise, PKK’nın belirlediği son tarih olan 20 Eylül’den bir ay sonra bile bu taleplerini yerine getirmemişti. Bu nedenle de 2 hafta önce aileler, kendilerine baskı kuran PKK’ya karşı isyan bayrağını açmıştı. Aile reislerini kamptaki okul bahçesinde toplayan PKK, gerçekleştirdiği propagandaların ardından yeni katılımlar için baskısını arttırınca isyan çıkmıştı. Aile reisleri, örgüte eleman vermeyeceklerini kaydederek 8 PKK’lıyı kamptan atmak istemişti. PKK’lılar ise havaya ateş açarak canlarını zor kurtarmıştı.

Hepsi 35 yaş üstü

İşte tüm gelişmelerin ardından, bin aileden baskı yolu ile birer eleman almak isteyen PKK’nın çok düşük sayıda kişiyi örgüte baskı yolu ile aldığı ortaya çıktı. Bin aileden bin eleman almak isteyen PKK’nın, bu sayının sadece 10’da birini örgüte kazandırdığı belirlendi. Kamptaki kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre, PKK’nın baskı ve tehdit yolu ile örgüte kazandırdığı yaklaşık 100 kişinin yaşlarının ise 35 yaşın üzerinde olduğu kaydedildi. Terör örgütünün, son dönemlerde artan kayıplarından dolayı, örgüte yeni eleman kazandırmak için çözüm arayışına devam edeceği de kaydediliyor.

Kenan Butakın-Vatan

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları