loading
close
SON DAKİKALAR

PKK'nın bölge sorumlusu öldürüldü

PKK'nın bölge sorumlusu öldürüldü
Tarih: 12.02.2012 - 03:08
Kategori: Şehir

Şırnak Cehennem Deresi'ndeki çatışmada, 1 PKK'lı öldürüldü

Şırnak'ın İdil ile Mardin'in Dargeçit İlçeleri arasında yer alan Cehenem Deresi'nde bugün düzenlenen operasyonda ölü ele geçirilen teröristin PKK'nın o bölgedeki sorumlusu olduğu belirtildi.
 
Yaklaşık 2 saat süren çatışma sonucunda, PKK'nın bölge sorumlusu olduğu belirtilen ve 1996 yılından beri örgütün dağ kadrosunda yer alan, 'Agit Batman' kod adlı terörist ölü olarak ele geçirildi. Bölgedeki operasyon sürüyor.
 
Cudi Dağı'nda kış üstlenmesine geldiği belirtilen PKK'lılara yönelik 3 gün önce başlatılan hava destekli operasyon kapsamlı şekilde sürdürülüyor. Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı ile Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı'ndan Sikorsky helikopterlerle indirilen özel eğitimli komandolar PKK'lıların izlerini sürdü. 
 
Bu arada İnsansız Hava Aracı'nın yaklaşık 20 kişi oldukları belirtilen bir grup PKK'lının yerine tespit etti. Aralarında bölge sorumlularının da bulunduğu belirtilen grubun bir mağarada gizlendiği belirlenmesi üzerine komandolar bu bölgeye sevkedildi. Bölgede operasyonun devam ettiği öğrenildi.
 
Operaslonların sürdüğü Cudi Dağı'na bir yandanda asker ve mühimmat sevkiyatı yapıldı. Karadan sevkedilen komandoların PKK'lıların geçiş yolları ve stratejik alanlara konuşlandırıldıkları belirtildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları