loading
close
SON DAKİKALAR

PKK'nın kaçırdığı kişileri alacak heyet yola çıktı

PKK'nın kaçırdığı kişileri alacak heyet yola çıktı
Tarih: 11.03.2013 - 17:52
Kategori: Gündem

PKK tarafından kaçırılan 8 kamu görevlisini alacak olan heyet belli oldu. Heyetin kaçırılan kişileri almak için bugün yola çıktığı açıklandı...

PKK ’nın kaçırdığı ‘Çözüm süreci’ kapsamında serbest bırakacağı açıklanan kamu görevlilerini Türkiye ’ye getirmesi planlanan heyet belli oldu.

Kamu görevlilerini teslim almak için Kuzey Irak'a gidecek heyette BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu ve Hakkari Milletvekili Adil Kurt, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici ile Mazlum Der Genel Başkanı Faruk Ünsal'ın yer alacağı belirtildi. 

Mazlum-Der Genel Başkanı Faruk Ünsal, bu kişilerin geri alınması için yola çıktıklarını belirterek, "Şimdi yola çıktık, yarın sabah karşıya geçmeyi planlıyoruz" dedi. Heyetin bugün Şırnak'ta konaklayacağı, yarın da Habur Sınır Kapısı'ndan Kuzey Irak’a geçeceği belirtildi.

Kamu görevlileri ve askerlerin yarın Habur Sınır Kapısı'nda ailelere teslim edilmesi bekleniyor.

PKK’nın serbest bırakacağı kamu görevlileri ve askerlerin isimleri şöyle; Kaymakam adayı Kenen Erenoğlu, Astsubay Abdullah Söpçeler, Uzman Çavuş Zihni Koç, Uzman Çavuş Kemal Ekinci, erler Hadi Gizli, Ramazan Başaran, Reşat Çeçan ve polis memuru Nadir Özgen.

PKK: HEYETE TESLİM EDİLECEK 

PKK da bir açıklama yaparak ellerindeki 8 kişiyi serbest bırakacaklarını doğruladı. Yapılan açıklamada “toplum vicdanını temsil edebilecek ve tüm esirleri sağlam bir biçimde ailelerine ulaştırabilecek bir heyet aracılığıyla serbest bırakacağız” denildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları