PKK'nın plânı suya düştü...
Akşam'ın haberine göre;
CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırarak kamuoyunda infial yaratan PKK'nın hedefinde bu kez
AKP Genel Başkan Yardımıcısı
Hüseyin Çelik ve Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'in olduğu ortaya çıktı.
Bahoz Erdal kod adlı PKK'lı Fehman Hüseyin'in "Eylemleriniz zayıf. Eylem yapmadan geleni cezalandırırım" talimatı üzerine PKK, AKP'nin iki önemli ismini hedefine aldı. İstihbarat birimlerinin 81 ilin valiliklerine ve emniyet müdürlerine geçtiği bilgiye göre PKK,
AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü
Hüseyin Çelik ile Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'i kaçırma planı yaptı. Bu bilgi Çelik ve İçten ile paylaşılarak çevrelerindeki güvenlik önlemleri arttırıldı.
İçten: PKK çalışmalarımdan rahatsızGüvenlik birimlerinin kendisini 15 gün önce uyardığını belirterek olayı doğrulayan
AKP Diyarbakır Milletvekili
Cuma İçten şöyle konuştu:
"'Gece-gündüz seçim varmış gibi bölgemde çalışıyorum. PKK-KCK bundan çok rahatsız.
PKK bana, 'Daha öncekiler nasıl yaptıysa sen de öyle çalış' mesajı yolladı. Ben de onlara, 'Bedeli neyse öderim, hizmete devam edeceğim' dedim. Kapı, kapı geziyoruz. BDP çalışmalarımıza yetişemiyor. Böyle olunca terör örgütü devreye giriyor tabii. Önceleri koruma istememiştim. Ama bu son gelen istihbarat çok ciddi. Tedbir almakta fayda var. Yanımdaki dostlarımı da tehlikeye atamam. Onların da can güvenliği önemli. Bu yüzden koruma alacağız."
Diyarbakır Milletvekili İçten, PKK'nın kendisini
AKP olduğu için hedef almadığını da sözlerine ekleyerek "Ev, ev, sokak, sokak gezerek PKK'nın terör örgütü olduğunu, masumları katlettiğini anlatıyorum. Bu PKK'nın işine gelir mi?" dedi.
İçten CHP'li İnce'yi kınadıCuma İçten,
CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce'nin , Başbakan Erdoğan'a 'Dağdakiler benim canım ciğerim diyen AKP'li milletvekili kim' diye sormasıyla ilgili olarak da "Ben PKK'nın 15-16 yaşındaki çocukları ailelerinden zorla aldığını, onların canım, ciğerim olduğunu belirterek kurtarmamız gerektiğini söyledim. İnce'nin bu açıklamaları PKK'nın hesabına gelmiştir. İnce'yi kınıyorum. Bir yerlerini cımbızlamayıp, konuşmanın tamamını alsa ne demek istediğimi anlayacaktı." dedi.
Dağılma ve kaçış süreci hızlandıİstihbarat raporunda, plan şöyle değerlendirildi: PKK,CHP milletvekilinin kaçırılmasıyla iyi bir propaganda yapabildiğini gördü. Bu yüzden şimdi aynı propagandayı iktidar partisi vekillerini kaçırmak suretiyle tekrarlama kararı aldı. Her ne olursa olsun, asker ve polisin istihbarat birimleriyle uyumlu kararlı mücadelesi sonucu, örgütün dağılma sürecinin hızlandığı ve kaçışların artacağı düşünülmektedir.
Hüseyin Çelik'in sözleriCHP'li Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasından sonra Hüseyin Çelik, CHP'lilerin Meclis'in acilen toplanması gerektiği çağrısına "PKK bomba patlattı diye, bir yeri bastı diye her gün PKK'nın Türkiye'nin gündemini oluşturmasına müsaade etmemeliyiz" demişti.
ETİKETLER : AKP, Hüseyin Çelik, PKK, Cuma İçten, Fehman Hüseyin, Bahoz Erdal, KCK, Muharrem İnce, CHP, türkiye, istanbul, gerçeği, haberleri, son dakika