loading
close
SON DAKİKALAR

Plajlarda bayram bereketi

Plajlarda bayram bereketi
Tarih: 19.08.2012 - 15:11
Kategori: Seyahat

Muğla'nın turistik ilçeleri Bodrum, Marmaris ve Fethiye'de bayramın ilk gününde sahillerde yoğunluk yaşandı...

Şeker Bayramı tatili için Güney Ege'nin gözde turizm merkezlerine gelerek otellerine yerleşen yerli turistler, bayramın ilk gününde hava sıcaklıklarının 37 dereceyi bulması nedeniyle deniz kenarlarına akın etti. Yabancı turistlerin de çok sayıda bulunduğu sahillerde, yerli turistlerin katılmasıyla yoğunluk yaşanmaya başlandı.

Marmaris'te Belediye Halk Plajı, Uzunyalı Sahili ve İçmeler Plajı'nı dolduran turistler, şezlonglara uzanarak güneşin tadını çıkartırken, sık sık denize girerek serinledi.

Günlük turlara katılan turistler de Marmaris'in doğal güzellikleriyle tanınan köylerini gezme olanağını buldu. Cip safari ve ahşap guletlerle yapılan koy turlarına özellikle yerli turistlerin yoğun ilgi gösterdiği belirtildi.

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği yetkilileri, Marmaris'in son bir kaç yıldır Türk turistlerin ilk tercihleri arasında yer almaya başladığını söyledi.

İlçedeki birçok otelin yüzde 100 doluluk oranına ulaştığına dikkati çeken yetkililer, Ramazan ayı dolayısıyla iç pazarda yaşanan gerilemenin bayram tatilinde giderilmesini beklediklerini kaydetti.

''Ege'nin incisi'' olarak kabul edilen Bodrum'da da sıcak bir gün yaşandı. Sıcak havayı fırsat bilen tatilciler denize girip güneşlendi. Bayram tatili dolayısıyla tekne turlarında da hareketlilik yaşandı. Bodrum İskelesi'nden kalkan günübirlik gezi tekneleri, turistlere Bodrum'un koylarını gezdirdi.

Fethiye de ise tatilcilerin ilk adresi Ölüdeniz Plajı oldu. Aileleriyle birlikte denizde yüzerek tatilin tadını çıkartan turistler, sabah saatlerinden itibaren bölgede doluluk yaşanmasına neden oldu.

Bu arada, otomobilleriyle tatile gelmeyi tercih eden yerli turistler nedeniyle Bodrum, Marmaris ve Fethiye'de trafik yoğunlu da yaşanmaya başlandı. Trafikte seyreden otomobillerin önemli bir kısmının İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlere kayıtlı araçların olduğu gözlendi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları