loading
close
SON DAKİKALAR

'Plakaya ceza yazılmasın'

'Plakaya ceza yazılmasın'
Tarih: 12.02.2012 - 02:43
Kategori: Şehir

CHP, trafik polisleri ile fahri trafik müfettişlerinin seyir halindeki araçların plakalarına arkadan ceza yazma yetkilerinin kaldırılmasını istedi

Emniyet Genel Müdürlüğü bir süre önce,  kural ihlali yapan sürücülere cezanın ‘’İmkanlar dahilinde bizzat tebliği edilmesini’’ istemişti. Ancak plakaya arkadan ceza yazılması uygulaması devam ediyor.

Trafik ve taksici esnafının sorunları konusunda bir Meclis Araştırması açılmasını isteyen CHP İstanbul milletvekili Mevlüt Aslanoğlu ve arkadaşları önergelerinde ‘’’Arkadan plakaya ceza yazılması uygulaması ile sürücü mağdur edilmekte, beklenmedik anda trafik cezası aldığınız ortaya çıkmakta, ne zaman ceza kesildiği bilinmemekte, ceza katlamalı olarak ödenmektedir. Fahri trafik müfettişlerinin istedikleri yerde sürücüye ceza kesme yetkileri daraltılmalıdır’’’ denildi.

Taksicilerin ödemekte oldukları zorunlu mali mesuliyet sigorta primlerinin azaltılması, taksici esnafının BAĞ-KUR'dan emekli olduktan sonra kesilen yüzde 10 sosyal destek priminin de kaldırılması önetildi. Taksilerde can ve mal güvenliği için uydu araç takip sisteminin zorunlu hale getirilmesi, özel güvenlik bölmeli taksi alımlarında da ÖTV ve KDV ödenmemesi istendi.

‘’Özel araçların gaz sızdırmazlık ve egzoz emisyon muayeneleri iki yılda bir, ticari taksilerde ise her yıl yapılmaktadır. Bu nedenle taksici esnafından muayenelerden alınan ücretlerin yarısı alınmalıdır. ‘’ denilen önergede, korsan taksi sorununa çözüm bulunması gerektiği de vurgulandı
 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları