loading
close
SON DAKİKALAR

Polis dayağı ve elektrik zamları hükümet devirdi

Polis dayağı ve elektrik zamları hükümet devirdi
Tarih: 20.02.2013 - 14:58
Kategori: Dünya

Bulgaristan'da yüksek elektrik faturaları nedeniyle ülke genelinde düzenlenen protestolar nedeniyle hükümet istifa ediyor...

Bulgaristan’da, elektrik fiyatlarına yapılan yüksek zamları protesto etmek için sokağa dökülen halkın gösterileri, gösteriler sırasında polisin vatandaşa dayak atması sonucu 25 kişinin yaralaması hükumete istifa getirdi.

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, hükümetinin bugün öğleden sonra istifasını sunacağını açıkladı.
 
Bulgaristan’da özelleştirilen enerji sektörünü devralan Çek CEZ şirketinin elektriğe yaptığı yüksek oranlı zamların ardından pazar günü başlayan gösteriler dün de sürdü. Dün başta başkent Sofya olmak üzere ülkenin dört bir yanında on binlerce kişi sokağa döküldü. Zamların geri alınmasını isteyen göstericilere polisin müdahalesi sonucu çıkan çatışmalarda 25 kişi yaralanarak hastanelere kaldırıldı.

Polisin müdahalesinin ardından tepkilerin daha da yoğunlaşması üzerine Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Çek elektrik şirketinin lisansını iptal edileceğini ve zamların geri alınacağını söyledi.

Ancak tepkilerin dinmemesi üzerine Borisov, parlamentoda yaptığı konuşmada bugün istifasını sunacağını açıkladı. Borisov, "Şu ana kadar hep tek başına seçimlere katıldım. Madem devlet yönetimini istiyorlar, alsınlar bakalım! Polisin vatandaşını dövdüğü bir hükumette yer almak istemiyoruz. Protestolarla korkutulmak istemiyoruz. Madem halk, devletin sokak tarafından yönetilmesini istiyor, o zaman hodri meydan" dedi.

Başbakan Borisov ayrıca Bulgar Sosyalist Partisi ve Hak ve Özgürlük Partisi'nin istifa baskısını eleştirirken, bir gün kendilerinin de benzer bir baskıyla karşı karşıya kalabileceğini söyledi.

Bulgaristan, Avrupa Birliği’ne üye ülkeler arasındaki en yoksul ülke. Ülkede asgari ücret AB ortalamasının çok altında. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları