loading
close
SON DAKİKALAR

Polis delilleri karartmak için hastaneye böyle girdi

Polis delilleri karartmak için hastaneye böyle girdi
Tarih: 01.10.2013 - 13:58
Kategori: Sağlık, Yaşam

Gülsuyu halkı saldırının arkasında polisin olduğunu söylüyor. Ağır yaralı Gedik'in odasına 2 sivil polisin teknisyen kılığında girip delilleri almak istedi...

Maltepe Gülsuyu Mahallesi Mesut Caddesi üzerinde cumartesi günü uyuşturucu satıcılarına yönelik yapılan yürüyüşte M.A. isimli bir kişi yürüyüşün ardından kalçasından vurularak yaralandı.

M.A’nın vurulmasını protesto etmek ve uyuşturucu çetelerine dikkat çekmek amacıyla önceki gün akşam saatlerinde Halk Cephesi üyesi bir grup, çetelere karşı yürüyüş yaptı. Yürüyüşün ardından grup dağılmak üzereyken kimliği belirsiz kişiler tarafından kalabalığın üzerine doğru ateş açıldı.

Açılan ateş sonucu Hasan Ferit Gedik (21), Gökhan Aktaş (25), Abdullah Kıyak, Yalçın İleri ve Semiha Ateş vurularak yaralandı. Hasan Ferit Gedik gece saatlerinde yapılan tüm müdahalelere karşın yaşamını yitirdi. Yaralılardan Gökhan Aktaş ise dün sabah yeniden Bayındır Hastanesi’nde ameliyat edildi. Aktaş’ın beyninde ödem oluştuğu, durumunun ciddiyetini koruduğu ve 3 gün uyutulacağı belirtildi.

Saldırının ardından mahalle sakinleri de yollara barikat kurarak saldırıları protesto etti. Bazı sol gruplar da ellerinde silahlarla çetelerin herhangi bir saldırısına karşı sabaha kadar nöbet tuttu.

Gömlek kayıp

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt ve bir grup partili de Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavileri süren yaralıları ziyaret etti.

Saldırının ardından ağır yaralanan ve ameliyat edildikten sonra yoğun bakım ünitesine alınan Hasan Ferit Gedik’in odasına 2 sivil polisin teknisyen kılığında girerek Gedik’in gömleğini ve bazı delilleri almak istediği belirtildi. Kendilerini teknisyen olarak tanıtan sivillerin durumundan şüphelenen Gedik’in arkadaşları, şahıslara kimlik sordu. Gedik’in arkadaşları, saldırının arkasında polisin olduğunu ileri sürerek “Kafasına isabet eden 4 kurşun var. Profesyonelce ateş açılmış gibi bir durum var” dedi.

Kimliklerini gösteremeyen siviller kaçarak kendilerini bir odaya kilitledi. Bunun üzerine Halk Cephesi üyeleri kendilerini odaya kilitleyen sivillerin bulunduğu odanın camlarını kırarak dışarı çıkmalarını istedi. Hastane içine giren polis, Halk Cephelileri dışarı çıkarırken, Barış Önal isimli bir kişi gözaltına alındı. Hastanede gerginliğin artması üzerine Hasan Ferit Gedik, gece 05.30’da Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi. Bu arada Gedik’in gömleğinin ve bazı delillerin kayıp olduğu belirtildi.

Dede Mustafa Meray ise “Bizi korkutmaya çalışıyorlarsa başaramayacaklar. Bu olayın en büyük sorumlusu AKP faşizmidir. Artık bu faşizme karşı bütünleşelim” diye konuştu.
Avukat Engin Gökoğlu da otopsi için içeri alınmadıklarını, tüm katliam davalarında olduğu gibi burada da olayın üstünün örtülmek istendiğini söyledi.

İlk göz ağrımdı

Anne Nuray Gedik, “Yaralandığını akşamüstü öğrendim. Durumunun ciddi olduğunu ve hiç ümit olmadığını söylediler. Gece de ölüm haberini aldım. O benim ilk göz ağrımdı. Katillerinin bulunması için elimden geleni yapacağım” dedi.

Saldırıdan sonra operasyon: 17 gözaltı

Semtte tedirginlik dün gün boyu sürerken, okula giden çocukların velilerine telefon açılarak çocuklarını almaları istendi. Semtte otobüs ve minibüsler de çalışmadı. Saldırının ardından polis dün sabah Kartal ve Maltepe Gülsuyu’nda daha önceden belirlediği bazı adreslere baskın düzenlendi. Şafak vakti düzenlenen helikopter destekli operasyona özel harekât polisleri ile çevik kuvvet polisleri de katıldı. Operasyonda elebaşılığını M.A’nın yaptığı 17 kişi gözaltına alındı. Evlerdeki aramalarda çok sayıda silahın ele geçirildiği belirtildi.

Ateş açmışlardı

Maltepe’de 6 Ağustos’ta uyuşturucu çetelerinin halkın üzerine açtığı ateş sonucu 9 kişi yaralanmış, bir hafta sonra yapılan yürüyüşün ardından yine grubun üzerine açılan ateş sonucu 4 kişi yaralanmıştı. Yurttaşlar saldırının arkasında uyuşturucu çeteleri ve polisin olduğunu ileri sürerek, önce insanların korkutularak kaçırılmak, sonra da evlerinin ucuza kapatılmak istendiğini belirtmişti.

 Ali Açar / Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları