loading
close
SON DAKİKALAR

Polis tacizinin tanığı: Kanım dondu

Polis tacizinin tanığı: Kanım dondu
Tarih: 03.10.2013 - 11:51
Kategori: Kadın

İstanbul'da polisler tarafından belediye otobüsünde yapıldığı iddia edilen işkence ve tecavüzün yeni tanığı konuştu: Kanım dondu. Adı ''Süleyman'' olan o polis mutlaka bulunmalı...

İstanbul ’da 2 Haziran’da bazı polisler tarafından belediye otobüsüne bindirildikten sonra dövülüp işkence edildiği, tecavüzle tehdit edildiği şikayetinde bulunan Pınar’ın anlatımını bir görgü tanığı da doğruladı. Ayşe Arman , 2 Ekim’de Hürriyet ’te çıkan Pınar’la söyleşisinin ardından bugün de tanıkla konuşmasını yayınladı. Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi olan Erkan isimli tanığın anlatımları, Pınar’ın anlatımlarıyla son derece uyumlu.

Pınar’dan sonra Uğur ve Mustafa adlı iki yurttaşın daha otobüse getirilerek eziyet edildiğini anlatan Erkan, yaşadıklarını bırakıldıktan hemen sonra Facebook ’a yazdığını da söyledi. Adı “Süleyman” olan o polisin bulunmasını isteyen Erkan’ın tanıklığının çarpıcı bir bölümü şöyle:

“Çünkü karanlıktı otobüsün içi. Ve bir kızın inlemeleri, feryatları geliyordu. Sonradan adının Pınar olduğunu öğrendiğim kız ağlayarak, “Abi, ben bir şey yapmadım” deyip duruyordu, “Abi, valla evime gidiyordum”! Baktım, adı Süleyman olan polis, kızın resmen boğazına yapışmıştı ve kafasını cama vuruyordu. İnanılır gibi değildi gördüklerim! Erkek olacaklar güya, savunmasız bir kıza girişiyorlardı. Ben şaşkın şaşkın bakarken, “Ne bakıyorsun lan?” diye bana da vurmaya başladılar. Sonra bir an otobüsün ışıkları yandı. Kız hâlâ ağlıyor, inliyor, bağırıyordu. Sonra o Süleyman denilen polis şoföre küfür etti, “Kapat lan ışığı” dedi. Işıklar yandığında, bir an Pınar’ın yüzündeki dehşeti gördüm. Ve ona yardım edemediğim için çok büyük suçluluk hissettim. Ama ne yapabilirdim ki. Sonra erkekliğimden utandım, çünkü kıza, “Seni burada dom...ıp, si... rim kimsenin haberi bile olmaz, karanlık da zaten!” dedi o Süleyman. Ve kızcağız, “Tamam abi” dedi. Çaresizliğini düşünebiliyor musunuz? O zaman kanım dondu...”

Gördükleri nedeniyle kendi gördüğü şiddeti bile unuttuğunu belirten tanık Erkan, “O Süleyman bulunsun. Ben kendime orada söz vermiştim, sağ salim kurtulursak kesinlikle tanıklık yapacağım diye. İdeolojiyi, düşünceyi, siyaseti geçtim, insanlık için. Mustafa davacı, Uğur davacı, Pınar davacı... Ben de hem Pınar’ın hem Uğur’un tanığıyım. Mustafa da beni tanık yazmışsa, seve seve tanıklık ederim” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları