loading
close
SON DAKİKALAR

Polisin 'kıyamadığı' provakasyon!

Polisin 'kıyamadığı' provakasyon!
Tarih: 03.12.2012 - 13:34
Kategori: Sağlık, Yaşam

Şehit haberlerini gerekçe göstererek İstanbul'da Mustafa Kemal Mahallesi'ne saldırmaya çalışan grubu polis mahsum gördü...

İstanbul Ataşehir’de 20 Ekim günü Hakkari Çukurca’dan gelen 11 askerin hayatını kaybettiği haberinin ardından toplanıp, E-5’i trafiğe kapatarak Mustafa Kemal Mahallesi’ne saldırmak için yürüyen grup, polis fezlekesinde masum çıkarıldı.

Barbaros mahallesinde toplanıp bozkurt işaretleri yaparak yürüyen 150 kişilik gruba müdahale etmeyen polis, evlerini korumak isteyen Mustafa Kemal mahallesi halkı hakkında ise önce ‘terör’ sonra “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet” suçlaması ile işlem yaptı.


‘Defalarca önlerini kesik durduramadık'

Milliyet gazetesinin haberine göre, savunma amaçlı toplananları, “Milli duyguları hassas grubu provoke etme amaçlı” olarak niteleyen polis, fezlekesinde, mahallelilere yolu trafiğe kapattıkları için müdahale edildiğini anlattı. E-5’i trafiğe kapatanlara neden izin verildiğini, “Defalarca önlerinin kesilmesine rağmen durduramamakla” açıklayan polis, mahalle sakinlerine ise “terör” suçundan işlem yaptı. Terör bağlantısı olmadığı anlaşılan mahalle sakinleri hakkında bu kez Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet suçundan işlem yapıldı.


Bir polis şikayetçi oldu

Savcılık, olayların ardından sadece gözaltına alınan iki isim hakkında değil, toplam 9 mahalleli hakkında dava açtı. İddianamede, bir polisin şikayet başvurusu da yer aldı. İddianamede, örgüt suçu işlediklerine yönelik delil bulunmaması nedeniyle dosyanın Kadıköy Savcılığı’na gönderildiği kaydedilerek, 9 kişinin 2,5 yıldan 16 yıla kadar hapisleri istendi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları