loading
close
SON DAKİKALAR

Polisten polise 'yasal intikam' çağrısı

Polisten polise 'yasal intikam' çağrısı
Tarih: 15.10.2012 - 11:51
Kategori: Sağlık, Yaşam

Tunceli'de yol kesen PKK'lılarla çatışan polis memuru hakkında suç duyurusunda bulunan turizm firması sahibi için polisler kendi aralarında örgütlenerek harekete geçti...

Tunceli’de içinde bulunduğu minibüsü durdurup kimlik kontrolü yapmak isteyen PKK 'lılarla çatışan polis hakkında suç duyurusunda bulunulması emniyet teşkilatı içinde büyük tepkiye yol açtı.

Polisler, meslektaşları tarafından kurulan sosyal paylaşım sitelerinde tepkilerini dile getirdi. Tepkilerin neredeyse tamamı hakaret içeren cümlelerle doluydu. Polisler, en hafifi “gebersin”le başlayan yoğun tepkilerini olay sonrası sürdürdü. Ancak bu tepkiler arasında biri oldukça dikkat çekiciydi.

Hakaret yakışmaz

Polis Kürsüsü adlı Facebook sayfasına yazan ve “müdür” olduğu belirtilen Muzaffer Erkan adlı polis, Tunceli’de yaşanan gelişmelere farklı bir açıyla tepki gösterilmesi gerektiğini savunuyordu. Erkan, “Sevgili Arkadaşlarım; diye başlayan mesajına “üzülmeye, kızmaya ve sinirlerimizi bozmaya hiç gerek yok. Kimseye de hakaret etmeye ve küfür etmeye de hakkımız olmadığı gibi yakışmaz da. Tamamen yasal, ahlakı, kabul edilebilir tepki sınırları içinde kalmamız gerek” diye başlayan mesajına şöyle devam ediyordu: “Terörist veya sempatizanları kendilerine yüklenileni yapıyorlar. Biz de; bu kahraman polisin meslektaşları olarak bu adamlara karşı yasal yetkilerimizi harfiyen kullanmamız gerek.”

Muayeneleri tam olmalı


Muzaffer Erkan, bu bölümün ardından “yasal, ahlaklı ve kabul edilebilir tepki” sınırlarındaki harfiyen kullanılması gereken yasal yetkileri ise şöyle tarif ediyordu: “Suç duyurusunda bulunan Taşımacılık işiyle uğraşan bu adamı yasal yetkilerimiz doğrultusunda sürekli kontrol altında bulundurmalıyız. Bu şirketin bütün arabalarının teknik donanım, muayeneleri tam olmalı, hiç bir eksiklikleri olmamalı sürücüler kurallara harfiyen uymalı. Eksiklik ve aykırılıklar gördüğümüzde yasal olarak cezalandırılmalı…Yok öyle 3 kuruşa 5 köfte... Açlıktan geberiyor mu, gebersin bana ne.... Ama her şey yasal sınırlar içinde…” Mesajı veren Erkan’ın Eski Samsunİl Emniyet Müdürü olduğu öğrenildi.

Ne olmuştu?

11 Ekim günü saat 15.30 sularında içinde 4 yolcu bulanan özel bir şirkete ait minibüs, Tunceli Erzincan Karayolu üzerinde ilerlerken bir grup PKK’lı aracı durdurup kimlik kontrolü yapmak istedi. O sırada araçta bulunan bir polis memuru, silahını çekerek PKK’lılarla çatışmaya girdi. Çatışma sonucu bir PKK’lıyı öldüren polis memuru, bir diğerini yaraladı. Bu arada çıkan çatışmada minibüsteki yolcular da yaralandı. PKK’lıları püskürten polis memuru, daha sonra içinde yaralı yolcuların da bulunduğu minibüsü kendisi kullanarak Tunceli’ye getirdi. Olaydan bir gün sonra ise alışık olunmayan bir gelişme yaşandı. Söz konusu özel taşımacılık şirketinin yetkililerinden biri polis memuru hakkında “diğer yolcuların hayatını tehlikeye attığı” gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları