loading
close
SON DAKİKALAR

Prag'da üniversiteye silahlı saldırıda 15 kişi öldü çok sayıda yaralı var!

Prag'da üniversiteye silahlı saldırıda 15 kişi öldü çok sayıda yaralı var!
Tarih: 22.12.2023 - 00:18
Kategori: Dünya

Çekya'nın başkenti Prag'da Charles Üniversitesi'nde akşam saatlerinde ülke tarihinin en büyük silahlı saldırılarından biri meydana geldi. 15 Kişi öldü 24 yaralı var. Saldırgan Charles Üniversitesi öğrencisi.

Çekya'nın başkenti Prag'ın merkezinde bulunan Charles Üniversitesi'nin Felsefe Fakültesine silahlı saldırı düzenlendi. En az 15 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı 1999 doğumlu üniversite öğrencisinin düzenlediği ortaya çıktı. Ayrıca aynı gün içinde saldırganın babasının da ölü bulunduğu açıklandı.

Üniversitenin Felsefe Fakültesinde düzenlenen silahlı saldırıda, 15'ten fazla kişin hayatını kaybetti, 24 kişi yaralandı.

Saldırı sonrası açıklama yapan polis şefi Martin Vondrášek, ölü sayısının daha da artabileceğini söyledi ve saldırının yurt dışındaki benzer saldırılardan etkilenilerek yapıldığını dile getirdi.

SALDIRGANIN FAKÜLTEDE ÖĞRENCİ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Çek haber sitesi Novinky, saldırıyı düzenleyen 1999 doğumlu David Kozak'ın söz konusu fakültede öğrenci olduğunu duyurdu.

AYNI GÜN BABASI DA ÖLÜ BULUNDU

Polis, saldırganın babasının da aynı gün içinde evinde ölü bulunduğunu açıkladı.

Polis yetkilileri, olayın yerel saatle 15.00'te yaşandığı, 24 yaşındaki saldırganın tek olduğu ve etkisiz hale getirildiği bilgisini paylaştı.

ULUSAL YAS GÜNÜ

Yaşanan silahlı saldırının ardından Çekya'da hükümet 23 Aralık'ı ulusal yas günü ilan etti.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları