loading
close
SON DAKİKALAR

Prof. Dr. Aydın Aybay'ı kaybettik

Prof. Dr. Aydın Aybay'ı kaybettik
Tarih: 07.03.2013 - 19:40
Kategori: Sağlık, Yaşam

Cumhuriyet Vakfı Kurucu Yönetim Kurulu üyesi, bilim insanı hukukçu Prof. Dr. Aydın Aybay'ı cuma günü son yolculuğuna uğulayacağız...

Cumhuriyet Vakfı’nın kuruluşundan bu yana Yönetim Kurulu üyesi, seçkin bilim insanı Prof. Dr. Aydın Aybay (84) bir süredir tedavi gördüğü Halkalı’daki Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi’nde dün sabah 06.00 sıralarında yaşamını yitirdi. Prof. Aybay'la ilgili ayrıntılar daha sonra belirlenecek.

Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kurucu Dekanı ve öğretim üyesi Prof. Dr. Aydın Aybay, 3 yıldan bu yana akciğer kanseri tedavisi görüyordu. Aybay’ın 2010 Kasım ayında , Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi’nde aort kapağı dünyaca ünlü Fransız Prof. Alain Cribier tarafından açık ameliyat yapılmadan değiştirilmişti. Aybay son bir haftadır solunum yetmezliği tedavisi için yoğun bakıma kaldırılmıştı. Prof. Dr. Aybay’ın kızı Elif Aybay, babasına 2010 yılı ocak ayında akciğer kanseri teşhisi konulduğunu, o günden bu yana kemoterapi ve radyoterapi gibi tedavilerin yapıldığını söyledi. Elif Aybay, 2010 kasım ayında ise Mehmet Akif Ersoy Hastanesi’nde aort kapağını “açık ameliyat yapmadan” değiştirildiğini anımsatarak “Babam, o zamandan bu yana süregelen hastalıklarla mücadele ediyordu. 1 yıl öncede ayağı kırıldı. O dönemden sonra sıkıntıları daha da arttı. Vücudu iflas etmişti. Doktorları evde tedavisinin mümkün olmadığını belirterek tedavisinin hastanede yapılması gerektiğini söylediler. 1 hafta önce Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi’ne solunum yetmezliği ve yutkunamama şikayetleriyle kaldırılmıştı” dedi.

İlk olarak yarın Cumhuriyet Gazetesinde saat 10:30 Aydın Aybay için bir tören düzenlenecek, sonrasında ise  Teşvikiye Camisi’nde düzenlenecek törenin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Aydın Aybay kimdir?

1929’da İstanbul’da doğdu. İlk ve orta öğreniminden sonra İstanbul Üniversitesi (İÜ) Hukuk Fakültesi’ne girdi. Mezun olduğu 1953 yılında aynı fakültenin Medeni Hukuk Kürsüsü’ne asistan olarak atandı. 1958’de doktor, 1963’te doçent ve 1973’te profesör oldu. 1979’da İstanbul Üniversitesi’ne (İÜ) bağlı Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin kuruluşuna katıldı ve İÜ’den 1996 yılında emekli oldu. Bir yıl sonra da Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi kurucu dekanlığına getirilen Aybay, bu görevinin ardından öğretim üyeliğini sürdürmüştü. Avukat Burcin Aybay ile evli olan Prof. Aydın Aybay’ın Elif ve Erdem adında iki çocuğu bulunuyor.

Prof.Dr. Aydın Aybay’ın Tapu Sicilinde Muvakkat Tescil (1959), Müşterek Mülkiyette Taksim (1964), Borçlar Hukuku (1964), Medeni Hukuk Dersleri (Prof.Dr. Feyzi Feyzioğlu ve Prof.Dr. Ümit Doğanay ile birlikte,1973), Eşya Hukuku Dersleri (Prof.Dr. Hüseyin Hatemi ile birlikte, 1981), Kat Mülkiyeti Kanunu (1985), Miras Hukuku Dersleri (1996) gibi eserleri bulunuyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları