loading
close
SON DAKİKALAR

Prof. Dr. Ceyhan'dan Çin'in Sinovac aşısının 3-17 yaş aralığında kullanımının onaylanmasına ilişkin açıklama: 'Hiçbir bilimsel veri yok'

Prof. Dr. Ceyhan'dan Çin'in Sinovac aşısının 3-17 yaş aralığında kullanımının onaylanmasına ilişkin açıklama: 'Hiçbir bilimsel veri yok'
Tarih: 07.06.2021 - 17:02
Kategori: Sağlık, Yaşam

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Çin’in hiçbir bilimsel veri olmadan çocuklarda Sinovac aşısına onay verdiğini söyledi.

Çin, Sinovac aşısının 3-17 yaş aralığında kullanımını onayladı. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, aşının çocuklarda kullanımına onay verilmesine ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Prof. Dr. Ceyhan, "Yine Çin’den bilimsel olmayan bir uygulama: Sinovac’ın aşısına (hiçbir bilimsel veri olmaksızın) 3-17 yaşında çocuklara uygulama izni verilmiş. 23 Martta çalışmaların yürütüldüğü açıklanmıştı. 2,5 ay geçti. Bir tane bile çalışma yayınlanmadı" dedi.

"Tanı kitleri, ilaçlar için de aynısı yapıldı" diyen Ceyhan, "Çin Devlet görevlilerinin açıklamalarına ve 50-150 vakalık verilere inanıp Çin’den alınan ürünler ülkelerin elinde kaldı. Bu dönemde firma ve ülke yöneticilerinin açıklamalarını dikkate almamalıyız. Sadece yeterli sayıda vaka üzerinde yapılmış ve yayınlanmış çalışma sonuçlarına bakmalıyız" ifadelerini kullandı.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları