loading
close
SON DAKİKALAR

''Protestoculara baskı uygulamayız''

''Protestoculara baskı uygulamayız''
Tarih: 06.12.2012 - 19:56
Kategori: Dünya

Mısır'da Cumhurbaşkanını korumakla görevli Cumhuriyet Muhafızları, protestoculara baskı uygulamayacağını açıkladı...

Mısır'da güvenlik kuvvetleri, çatışmaların yaşandığı El İttihadiye Sarayı'nın çevresinde bulunan göstericilere "Buradan ayrılın" uyarısı yaptı. Öte yandan, Cumhurbaşkanını korumakla görevli Cumhuriyet Muhafızları, protestoculara baskı uygulamayacağını açıkladı.

Güvenlik kaynakları ile görgü tanıklarından edinilen bilgilere göre, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin çalışma ofisi olarak kullandığı El İttihadiye Sarayı'nın çevresinde bulunan göstericileri uyaran Cumhurbaşkanlığı Muhafız Birliği'ne bağlı askerler, saat 15:00 itibari ile saray çevresinden ayrılmayanlar hakkında yasal işlem yapılacağını belirtti. 

Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin aldığı anayasal düzenleme kararlarına muhalefet eden gruplarla destekçileri arasında, 7 kişinin ölümü 500'den fazla kişinin yaralanması ile sonuçlanan olayların ardından güvenlik kuvvetleri, saray önündeki gösterileri yasaklamıştı.

Cumhuriyet Muhafızları: "Baskı uygulamayacağız"

Öte yandan Cumhurbaşkanını korumakla görevli Cumhuriyet Muhafızları, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin referanduma sunacağı anayasa taslağını protesto edenler ve destekleyenler karşısında baskı uygulamayacağını açıkladı. Cumhuriyet Muhafızları komutanı Tümgeneral Muhammed Zeki muhafızların, cumhurbaşkanlığı sarayı önünde düzenlenen gösterilerde taraf olmadan, iki grup arasında sükuneti sağlamaya çalıştığını ifade etti.

Tümgeneral Zeki, Cumhuriyet muhafızları başta olmak üzere Mısır Silahlı Kuvvetleri'nin anayasa taslağını protesto eden veya destekleyen Mısır halkı karşısında herhangi bir güç kullanmayacaklarını kaydetti. Mısır halkını isteklerine ulaşana kadar sakinliğe davet eden Zeki, Cumhuriyet Muhafızları'nın halkın temel yapı taşlarından biri olduğunu belirtti.

Tümgeneral Zeki, dün cumhurbaşkanlığı sarayı önünde yaşanan olaylara dikkati çekerek, "Şahsen, hiçbir Mısırlının bu tür olayları bir daha yaşamaması için elimden gelen gayreti gösteriyorum" dedi.

Mısır Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı olan ve cumhuriyet rejimini ve cumhurbaşkanını korumakla görevli Cumhuriyet Muhafızları, talimatlarını silahlı kuvvetlerden değil cumhurbaşkanlığına bağlı Cumhuriyet Muhafızları komutanından alıyor. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları