loading
close
SON DAKİKALAR

Putin ABD'ye kızdı

Putin ABD'ye kızdı
Tarih: 11.02.2012 - 23:20
Kategori: Dünya

Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, tutuklama kampanyasını sürdürmesinden korkuluyor

Rusya'da en büyük petrol şirketi Yukos'un başkanı Mihail Hodorkovski'nin yolsuzluk suçlamalarıyla tutuklanmasının yarattığı deprem sürerken, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, tutuklama kampanyasını sürdürmesinden korkuluyor. Olayı eleştiren Kremlin Sözcüsü Aleksandır Voloşin'in 'kovulması' sonrası, ABD ile Almanya da Rus Dışişleri'nden sert yanıtlar aldı. Rusya'nın yeni stratejik ortağı ABD ile en büyük ticaret ortağı Almanya, Hodorkovski'nin siyasi nedenlerle tutuklanmadığı ve adil yargılanacağına dair güvence istedi.

Dışişleri Sözcüsü Aleksandır Yakovenko'nun yanıtı sert oldu: "Bu, ABD yönetiminin sık başvurduğu çifte standardın devamı, küstahlık ve saygısızlıktır. ABD Dışişleri'nin diğer ülkelerle ilgili böyle açıklamalar yaptığını anımsamıyorum. Bu çifte standardı, Çeçenya'da orantısız güç kullanımıyla ilgili ifadelerden hatırlıyoruz. Ama Irak'taki ABD askerlerinin eylemleriyle iki yıldır insanların yargılanmadan tutulduğu Guantanamo'ya bakın." 

Abramoviç sırada 

Tutuklama listesinde ise sıranın, İngiltere'de şampiyonluğa oynayan Chelsea futbol kulübünü satın alıp sükse yapan Roman Abramoviç'e geldiği söyleniyor. The Observer, Rus başsavcılığının Yukos'un 1990'larda özelleştirilmesiyle ilgili soruşturmanın Abramoviç'in petrol şirketi Sibneft'i kapsayacağını yazdı. İki şirket birlikte yatırım yapıyordu. Parlamentoda ise Abramoviç ve bir dizi işadamı hakkında suç duyurusunda bulunuldu

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları