loading
close
SON DAKİKALAR

Putin, RIA Novosti haber ajansını tasfiye etti!

Putin, RIA Novosti haber ajansını tasfiye etti!
Tarih: 09.12.2013 - 15:57
Kategori: Dünya

Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin, şok eden bir karara imza atarak devlete bağlı haber ajansı RIA Novosti'yi ve Rusya'nın Sesi radyosunu tasfiye etti...

Putin konuyla ilgili sürpriz bir kararname çıkarırken yazılı açıklamasında "Rossia Sevodnya" yani "Bugünün Rusya 'sı" adlı yeni bir haber ajansı kurulacağını bildirdi.Yeni ajansa, son yıllarda Kremlin yönetiminin önde gelen destekçilerinden biri olan Dimitry Kiselev'in başkanlık edeceği açıklandı.

BBCTürkçe'nin haberine göre Kiselev, aşırı muhafazakar görüşleriyle biliniyor. Kiselev, yakınlarda "eşcinsellerin kan vermesinin yasaklanması gerektiği, kalplerinin, nakledilmek yerine yakılması gerektiği" yorumunu yapmıştı.

TASFİYENİN NEDENİNE DAİR HENÜZ BİR AÇIKLAMA YAPILMADI

Öte yandan BBC 'nin Moskova muhabiri Daniel Sandford, RIA Novosti'nin neden şimdi kapatıldığının bilinmediğini aktardı. Ancak Sandford ajansın Putin iktidarı sırasında haberlerini mümkün olduğunca dengeli şekilde vermeye çalıştığı, muhalefetin de görüşlerini yansıtmaya çalıştığına dikkat çekti.

RIA Novosti bu süreçte Kremlin açısından sıkıntılı bir çok konuyu ele almasıyla biliniyordu. Kararnameyle yine devlete bağlı "Rusya'nın Sesi" adlı radyo da kapatıldı. Daniel Sandford'un aktardığına göre "Rusya'nın Sesi" şimdiye dek Türkçe dahil bir çok dilde, Kremlin'le ters düşmeyen radyo, TV ve internet yayını yapmaktaydı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları