loading
close
SON DAKİKALAR

Rabia Naz'ın ölümüne ilişkin soruşturmada takipsizlik kararı verildi

Rabia Naz'ın ölümüne ilişkin soruşturmada takipsizlik kararı verildi
Tarih: 17.07.2020 - 09:44
Kategori: Gündem

11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın ölümüne ilişkin soruşturmada takipsizlik kararı verildi.

Giresun'un Eynesil ilçesinde 12 Nisan 2018'de evinin önünde yaralı bulunan ve götürüldüğü hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın ölümüne ilişkin soruşturmada savcılık, kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Kararda, "Soruşturma dosyası, araştırma sonucunda elde edilen tespitler, tanık beyanları, alınan adli tıp raporları ve diğer deliller birlikte değerlendirildiğinde; Rabia Naz Vatan'ın ölümünün yüksekten düşmes sonucu meydana geldiği, başkası tarafından kasten ya da taksirle öldürüldüğü yönünde herhangi bir delilin tespit edilmediği, bu nedenle CMK'nın 172/1 maddesi gereğince kovuşturma olanağı bulunmadığından kamu adına koçusturma yapılmasına yer olmadığına karar verildi" denildi.

2 yıldır kızı için adalet mücadelesi veren baba Şaban Vatan karara isyan etti. Şaban Vatan, sosyal medya hesabından Adalet Bakanı Abdullah Gül'ü etiketleyerek "Bu nasıl bir vicdansizlik. Rabia Nazımızın soruşturmasına Savcı Emine Öveyik Görele'den gitmeden takipsizlik vermiş. Bize bunu açıklayın" dedi.

Şaban Vatan, Abdullah Gül'ün geçen yıl attığı bir tweeti yeniden paylaşarak Bakan Gül'e tepki gösterdi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları