loading
close
SON DAKİKALAR

'Radikal eylemlere hazırlanıyoruz'

'Radikal eylemlere hazırlanıyoruz'
Tarih: 01.11.2012 - 16:06
Kategori: Siyaset

BDP lideri Selahattin Demirtaş, Erdoğan'ın açlık grevleriyle ilgili açıklamalarını eleştirdi...

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Erdoğan'ın Almanya'da Merkel ile düzenlediği ortak basın toplantısında yaptığı "Açlık grevi yapan bir tek kişi var, şov yapılıyor" şeklindeki açıklaması için 'ahlak dışı' dedi ve 'Radikal eylemlere hazırlanıyoruz' diye ekledi.

PKK'ya yakınlığıyla bilinen haber ajansı DİHA'ya konuşan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Başbakan'ın tek amacının, Kürt halkında ve kamuoyunda oluşan duyarlılığın, Türkiye'nin batısına yansımaması olduğunu söyledi. Demirtaş'ın ajansa yaptığı dikkat çekici bir açıklama ise açlık grevleri konusunda hükümetten bir beklentileri olmadığını vurgulayarak 'Parti olarak radikal eylemlere hazırlanıyoruz" şeklindeki açıklaması oldu.

Başbakan'ın açlık grevini çarpıttığını savunan Demirtaş, "Bu da Başbakan'ın ahlaki düzeyini gösteriyor. Bu insanlar niye ölüme yattılar, onun sorulmasını engellemeye çalışıyor. Aslında sorulması gereken soru, bu insanlar niye ölüme yattılar? Bu sorunun cevabı Başbakan'dan istenmesin diye Ahmet Türk'ün evindeki yemeği gündeme getiriyor. Meseleyi çirkin bir noktaya çekmeye çalışıyor; ama bunlara takılmamak lazım. Bunun ciddi gündem oluşturmaması gerektiğini düşünüyorum. Bizim gündemimiz cezaevinde açlık grevinde bulunan tutsakların talepleridir. Onun dışında hiçbir şeye takılmamak lazım" şeklinde konuştu.

'Adalet Bakanı ile çelişti'

Demirtaş, "Başbakan kendi bakanını bile yalanlayarak, onun açıklamalarını boşa çıkararak ne derece bir siyasetsizlik içinde olduğunu gösterdi" dedi.

'Ölümlere izin vermeyeceğiz'

Habere göre Demirtaş, "Başbakan orada kendi bakanlarını bile ezecek bir tutum içerisinde. Biz halkımıza güveniyoruz. Açlık grevi yapanlar da Başbakan'a güvenerek açlık grevi yapmadılar, halka güvenerek yaptılar. Önümüzdeki bir hafta çok kritik bir süreç, açlık grevlerinin her haftası kritiktir; ama her gün ölüme biraz da yaklaşıyoruz bu nedenle giderek eylemimizi, söylemimizi tırmandırmamız, yükseltmemiz lazım. Biz de BDP milletvekilleri olarak daha farklı ne yapabiliriz, bunları tartışıyoruz. Önümüzdeki günlerde, kararlarımızı halkımızla paylaşacağız. Biz de radikal bir duruş sergileyeceğiz tabii ki. Ölümlerin olmasına izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları