loading
close
SON DAKİKALAR

Radyo tiyatrosu geleneği yeniden!

Radyo tiyatrosu geleneği yeniden!
Tarih: 02.11.2012 - 12:42
Kategori: Medya

Açık Radyo, her çarşamba radyo tiyatrosu yapacak...

Açık Radyo, altı yıl sonra yeniden radyo tiyatrosu yapıyor. İlk konuk TRT'nin sansürüne uğramış ve hiç yayınlanmamış "Köpeğin Ölümü" eseri ile Adalet Ağaoğlu.

"Altıdan Sonra Tiyatro" ve "Açık Radyo" işbirliğiyle radyonun 36. yayın döneminde hem radyo için yazılmış tiyatro oyunlarını, hem de yazarların tiyatro metinlerinin radyo uyarlamalarını dinleyeceksiniz.

Açık Radyo'da altı sene önce, iki sezon devam eden radyo tiyatrosu programı "Filifu", bu yıl yoluna "Filifu'dan Sesler" ile devam ediyor.

Daha önceki programda Sofokles'ten Anton Çehov'a, Dario Fo'dan İonesco'ya pek çok yazarın metinleri radyoya uyarlanmıştı.

Şimdi "Filifu'dan Sesler", Türkçe edebiyatın klasik tiyatro metinlerine yöneliyor; ilk konuk Adalet Ağaoğlu.
Geçtiğimiz sene çıkan "Çağımızın Tellalı" isimli kitabında Ağaoğlu'nun 1952-1971 yılları arasında yazdığı altı radyo oyunu bir araya getirilmişti. Yazarın 1971'de yazdığı ve TRT'nin sansürüne takıldığı için dinleyicisine hiç ulaşmamış "Köpeğin Ölümü", radyo tiyatrosu serisinin ilk durağı olacak.

Üç bölüm halinde yayınlanacak "Köpeğin Ölümü"nün ardından radyo oyunları, Nazım Hikmet, Haldun Taner, Güngör Dilmen, Vasıf Öngören ve Oğuz Atay'ın metinleriyle devam edecek.

Bianet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları