loading
close
SON DAKİKALAR

Ramazan coşkusu Maltepe’de

Ramazan coşkusu Maltepe’de
Tarih: 10.07.2013 - 20:31
Kategori: Yerel

İftar çadırı uygulamasına son vererek, iftar noktaları oluşturan Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, bu yıl on üç farklı noktada iftar verileceğini söyledi...

Ramazan ayı bu yıl da Maltepe’de dolu dolu geçiyor. İftar çadırı uygulamasına son vererek, iftar noktaları oluşturan Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, bu yıl on üç farklı noktada iftar verileceğini söyledi. Başkan Zengin herkesin dayanışma içinde olacağı, kibir ve gösterişten uzak bir Ramazan ayı geçirmesini dilediğini belirterek, Ramazan ayının Maltepe’de farklı etkinliklerle ve güzelliklerle geçmesi için çalıştıklarını ifade etti.

On üç farklı noktada iftar heyecanı

Maltepe Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programı, on üç farklı noktada vatandaşları bir araya getiriyor. Evine yetişemeyen veya kalabalıkla birlikte iftar açmak isteyen Maltepelilerin yanı sıra evinden çıkamayacak durumda ve maddi yetersizlik içinde olan vatandaşlar için evlere sıcak yemek uygulaması bu yıl da devam ediyor.

Maltepe iftar noktaları; Büyükbakkalköy Mahallesi İsmet Kuralkan İlkokulu, Fındıklı Mahallesi Prof. Dr. Mustafa Zengin Meslek Lisesi, Başıbüyük Mahallesi Fahri Kasapoğlu Cami, Zümrütevler Mahallesi Doğanlar Düğün Salonu, Aydınevler Mahallesi Aydınevler Merkez Cami Çobanlar Deresi, Çınar Mahallesi Muhtarlık bina önü, Cevizli Mahallesi İmam Hatip Lisesi, Gülsuyu Mahallesi Gülsuyu İlkokulu, Gülensu Mahallesi Necip Ağa Cami, Altayçeşme Mahallesi Organik Pazar, Esenkent Mahallesi Ulu Cami, Bağlarbaşı Mahallesi Bağlarbaşı İlkokulu, Bağlarbaşı Mahallesi Yıldızlar Düğün Salonu olarak belirlendi.

Mahallelerde dolu dolu eğlence

İftar sonrası eğlenceleri açık hava sinemaları, geleneksel tiyatro gösterileri ve konserlerle renkleniyor. Hacivat Karagöz, Aşık ile Maşuk, Meddah ve İlizyon gösterileri Maltepelilere geleneksel Ramazan eğlencelerini yaşatırken, Babam ve Oğlum, Selvi Boylum Al Yazmalım, Kapıcılar Kralı, Don Kişot ve Çiçek Abbas gibi unutulmaz filmler de nostalji rüzgarı estirecek.

Ramazan konserleriyle Maltepelilerin karşısına çıkacak Selçuk Balcı, Moğollar, Erdal Erzincan, Cem Adrian, Mustafa Özarslan, Keremcem, Hüseyin Turan ve Gülden Karaböcek 12 Temmuz’dan 2 Ağustos’a kadar sırasıyla sahne alacaklar.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları