loading
close
SON DAKİKALAR

Ramazan giderken kilolar gelmesin

Ramazan giderken kilolar gelmesin
Tarih: 31.05.2019 - 07:30
Kategori: Sağlık, Yaşam

Ramazan’ın ardından eski beslenme alışkanlıklarına geri dönüşün kilo artışına davetiye çıkardığını söyleyen Diyetisyen Fatih Erkan, güne hafif bir kahvaltıyla başlayıp gün içinde de az ve sık yemenin sağlığımız açısından faydalı olacağını söylüyor.

Ramazan ayında uzun süre oruç süresi sonrasında metabolizma yavaşlıyor. Ramazan’ın ardından gelen bayramda fazlaca tüketilen tatlı ve ikramlar ve eski beslenme alışkanlıklarına geri dönüş de kilo artışına davetiye çıkarıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Fatih Erkan, beslenme alışkanlıklarımız da yapacağımız birkaç değişiklik sayesinde bu dönemi kilo almadan hatta kilo vermeye devam ederek tamamlamanın mümkün olduğunu söylüyor.

Öğlen protein tüketen akşam zeytinyağlı yemeli

Diyetisyen Fatih Erkan, bayramdan sonra sağlıklı beslenmek isteyenlere şu önerilerde bulunuyor:

“Bayram sabahı güne hafif bir kahvaltıyla başlamak çok önemlidir. Böylece günü daha zinde ve enerjik de karşılamış olursunuz. Kahvaltıda genelde peynir, domates, salatalık gibi sağlıklı çiğ sebzeleri tercih edebilir, ilave olarak haşlanmış yumurta ekleyebiliriz. Gün içerisinde az ve sık yemeye özen gösterin. Ara öğünlerde ise meyve tercih ederek kan şekerinizin düşmesini engelleyebilirsiniz. Ara öğünleri atlamazsanız açlık hissetmez, ana öğünlerde de fazla besin tüketiminin önüne de geçebilirsiniz. Yemeklerde kalori bakımından düşük, sindirim bakımından kolay olan besinler tercih etmelisiniz. Öğlen protein tükettiyseniz, akşam sofranızda zeytinyağlı sebze yemekleri olmalı. Bayram ziyaretlerinde ikram edilen tatlılardan da mümkün olduğunca uzak durmak gerekiyor. Aşırı şeker içeren şerbetli tatlılar kan şekerini hızla yükseltip azalttığı için şeker, kalp, damar, obezite gibi ciddi hastalıkları da beraberinde getiriyor.”

Her gün en az 45 dakika yürüyüş

Egzersiz ve hareketin önemine de değinen Erkan, “Fiziksel aktivite yaşam kalitemizi artırmak ve hastalıkları hayatımızdan uzak tutmak için çok önemlidir. Bunun için spor salonlarına gitmenize ya da saatlerinizi ayırmanıza gerek yok. Açık havada yapacağınız yürüyüşler hem kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacak hem de vücudunuz için çok faydalı olacak. Her gün en az 45 dakika yürüyüş yaptığınızda vücudunuzda büyük değişiklikler gözlemleyebilirsiniz. Hastalıkların çoğunun hareketsizlikten meydana geldiğini ve vücuttaki yağların hastalıklara davetiye çıkardığını unutmayın” diyor.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları