loading
close
SON DAKİKALAR

Ramil Guliyev rekor kırarak Avrupa Şampiyonu oldu

Ramil Guliyev rekor kırarak Avrupa Şampiyonu oldu
Tarih: 10.08.2018 - 10:08
Kategori: Spor

Milli Atlet Ramil Guliyev, Berlin’de yapılan Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda, 200 metre finalinde, 19.76’lık derecesiyle şampiyona rekoru kırarak Avrupa Şampiyonu oldu.

2017 yılında Londra'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda da altın madalya kazanan Guliyev, kariyerinin ilk Avrupa şampiyonluğuna rekor kırarak ulaştı.

Ramil Guliyev, kendisine ait 19.88’lik Türkiye rekorunu 19.76’ya indirdiği tarihi finalde, iki yıl önce Avrupa ikincisi olduğu bu dalda bu kez zirveye çıkmayı başardı. 200 metre finalinde 6 numaralı kulvarda yarışan Ramil Guliyev, muhteşem bir performans sergilerken, 19.76 ile finişe ilk sırada ulaştı. Milli yıldız, böylece Türkiye rekorunu 0.12 saniye geliştirirken, Konstantinos Kenteris’e ait 2002’den kalma şampiyona rekorunu da 19.85’ten 19.76’ya indirdi. Guliyev’in bu derecesi, Avrupa’da tüm zamanlarda Pietro Mennea’nın rekorundan sonra en hızlı ikinci derece oldu.

Yarışta, Büyük Britanyalı Nethaneel Mitchell-Blake 20.04’lük süresiyle gümüş, aynı dereceyle İsviçreli Alex Wilson da bronz madalya elde etti.

Ramil Guliyev, yarışın ardından yaptığı açıklamada "Açıkçası tam istediğim rekoru kıramadım. Avrupa rekoru yapmak istiyordum. İnşallah da olur, önümüzde birkaç yarış daha var. Dünya Kupası var ve orada olmak istiyorum. Orada da güzel bir derece yapacağıma inanıyorum" dedi.

Guliyev, "Şimdi Avrupa Şampiyonluğu aldım. Bizim ilk hedefimizdi, şimdi de bu sezon için büyük bir hedefimiz kaldı. İnşallah bunu da gerçekleştiririz. Cumhurbaşkanımız da tebrik etti.  4x100 metrede de madalya bekliyor. Çok mutluyuz. Biz sadece sporcuyuz. Bize inananları mutlu ettiğimiz için biz de mutlu oluyoruz. Destek veren herkese teşekkür ederim. Her sporcu olimpiyatlarda madalya kazanmak ister. Biz de çok istiyoruz ve çalışıyoruz. İnşallah da Tokyo Olimpiyatları’nda altında madalyayla ülkeye döneceğiz” diye konuştu.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları