loading
close
SON DAKİKALAR

Redhack, YÖK'ü yine hackledi

Redhack, YÖK'ü yine hackledi
Tarih: 08.01.2013 - 15:45
Kategori: Sağlık, Yaşam

RedHack yine YÖK'ü hedef seçti ve gece geç saatlerde Twitter'dan yaptığı açıklamada saldırıyı doğruladı...

YÖK'ün Elektronik Paylaşım Sistemi ebys.yok.gov.tr'i hackleyen RedHack, aralarında gizli ibaresi bulunan binlerce dokümanı ele geçirdiklerini ve içlerinde YÖK'e yapılan ihbarlar dahil birçok dosyanın yer aldığını belirtti.

ilk olarak Giresun Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı Kurulumu projesi kapsamında gerçekleştirilen makine ve teçhizat alımı sırasında yapılan yolsuzlukla ilgili belge paylaşan grup bu yolsuzluk belgelerinin ardından sırasıyla, Gazi Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Adnan Menderes Üniversitesi ve Uludağ Üniversitesi hakkındaki belgeler yayımlandı. Bu belgelerin yayımlanmasından yaklaşık 2 saat sonra bu kez de Hacettepe Üniversitesi ile ilgili belgeler yayımlandı. RedHack, son olarak Kastamonu Üniversitesi’nde yaşanan sahte öğretim görevlileri ile ilgili bir belge yayımladı.

RedHack, yılbaşı gecesi ODTÜ olaylarını protesto etmek için YÖK'ün resmi sitesine bağlı internet eğitim sayfası olan ide.yok.gov.tr'ye saldırı düzenlemiş ve kendi afişlerini yayınlamıştı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları