loading
close
SON DAKİKALAR

Rektörlük solcu avında

Rektörlük solcu avında
Tarih: 10.08.2012 - 12:35
Kategori: Eğitim

Mersin Üniversitesi'nde ülkücülerin saldırısına uğrayan öğrenciler hakkında 'kavga çıkarmak' suçlamasıyla soruşturma açıldı...

Mersin Üniversitesi Rektörlüğü, 3 Mayıs Türkçülük Bayramı’nda sağcı grupların saldırısına uğrayan solcu öğrenciler hakkında soruşturma açtı. Soruşturma evrakında öğrenciler, mala zarar vermek ve kavga çıkarmakla suçlandı.

Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Yerleşkesi’nde 3 Mayıs günü yapılan Türkçülük Günü kutlamaları sonrasında bir grup sağcı öğrenci, kantinde oturan solcu öğrencilere saldırmış, bunun üzerine solcu öğrenciler, mimarlık fakültesi önünde barikat kurmuş ve iki grup arasında çatışma yaşanmıştı. Olayla ilgili inceleme başlatan Mersin Üniversitesi Rektörlüğü, 100’e yakın sol görüşlü öğrenciye soruşturma açtı ve ifade vermeye çağırdı. Soruşturma evrakında öğrenciler mala zarar vermek ve kavga çıkarmakla suçlandı.

Rektörlüğün soruşturma açtığı öğrencilerden biri olan matematik bölümü öğrencisi Kadir Saraçoğlu, o gün okulda kendilerinin saldırıya uğradığını belirterek haklarında soruşturma açılmasına anlam veremediğini söyledi.

Saraçoğlu, “O gün kantinde oturuyordum. Ülkücü gruplar, bizim olduğumuz yere saldırdılar. Biz kantine sığındık, polis de oradaydı ama saldırı bitmedi. Bir süre kantinde mahsur kaldık. 

O sırada bazı arkadaşlarımız, mimarlık fakültesi önünde toplandı. Polis de barikat kurdu. Ben kantinde sıkışmıştım olayların bitmesini bekliyordum. Bir müddet sonra kantinden çıkmayı başardım. 

Ne mimarlık fakültesi önündeki olaya ne de okul girişindeki olaya karıştığım halde, kantinde saldırıya uğrayıp mahsur kaldığım halde hakkımda soruşturma açıldı. O gün olaya karışan 30-40 kişi vardı ama rektörlük 100’e yakın öğrenciye soruşturma açtı” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları