loading
close
SON DAKİKALAR

Rıza Sarraf duruşması sona erdi

Rıza Sarraf duruşması sona erdi
Tarih: 05.10.2016 - 19:23
Kategori: Dünya

ABD'nin New York kentinde, tutuklu olarak yargılanan Rıza Sarraf, bugün Türkiye saatiyle 17.30'da yargıç karşısına çıktı. Davanin Hakimi Richard Berman, kararını daha sonraki bir tarihte açıklayacak.

ABD'nin New York kentinde, tutuklu olarak yargılanan Rıza Sarraf, bugün Türkiye saatiyle 17.30'da yargıç karşısına çıktı. Davanin Hakimi Richard Berman, kararını daha sonraki bir tarihte açıklayacak.

Kara para aklama, bankacılık sahtekarlığı ve ABD'nin İran'a karşı uyguladığı yaptırımları delme gerekçeleri ile dava açılan Rıza Sarraf kendisini savunmalar için ABD'nin önde gelen avukatlarını tuttu ancak bugüne kadar yaptığı başvurulardan olumlu bir sonuç alamadı.

Sarraf, avukatları aracılığıyla davanın temelden düşürülmesi, 50 milyon dolar kefalet karşılığı tutuksuz yargılanma, 'reddi hakim' taleplerinde bulunmuş, bu taleplerin hepsi de davaya bakan Yargıç Richard Berman tarafından geri çevrilmişti.

Sarraf, New York'un Manhattan bölgesinde kalmakta olduğu, mahkeme binasına yeraltından tünellerle bağlı olan cezaevinden sabah saatlerinde alınarak, mahkeme binasına getirilecek. Sarraf, Türkiye saati ile 17.30'da Yargıç Berman'ın karşısına çıktı.

Mart ayında, ABD'nin Miami kenti havalimanına indiğinde, şimdi kendisinden boşanma girişimlerinde bulunan şarkıcı eşi Ebru Gündeş de yanındayken gözaltına alınan, New York'a getirildikten sonra mahkeme kararı ile tutuklanan Sarraf hakkında toplam 75 yıl hapis cezası isteniyor.

DURUŞMA SONA ERDİ

New York'ta tutuklu bulunan Rıza Sarraf'in 'davanın iptali ve delillerin geçersiz sayılması' taleplerine iliskin duruşma sona erdi.
Davanin Hakimi Richard Berman, kararını daha sonraki bir tarihte açıklayacak.

DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları