loading
close
SON DAKİKALAR

Rize'de yaşanan olaylar Meclis'te

Rize'de yaşanan olaylar Meclis'te
Tarih: 06.06.2013 - 11:44
Kategori: Siyaset

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Meclis Genel Kurulu’nda Rize’de yaşanan olaylara işaret etti...

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Rize Valisinin verdiği bilgiye göre Atatürkçü Düşünce Derneğinde, esnaftan olduğu söylenen vatandaşlarla gösteri yapan vatandaşlar arasında bir itiş kakış, bir gerilim yaşanmış. Polis ayırma için müdahale etmiş, bu müdahale sırasında esnaftan 4 kişi gazdan rahatsız olup hastanede ayakta tedavi görmüş, ayrılmış. Onun dışında hastanede herhangi bir yaralı veya vahim durumda olan kimse yok” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Meclis Genel Kurulu’nda Rize’de yaşanan olaylara işaret ederek, “Meclis grubumuzdaki pek çok arkadaşımıza az önce gelen telefonlarla Rize'de olağanüstü olayların yaşandığı bize bildirildi. Bazı kişilerin bir derneğin binasını basarak çevresini kuşattıkları yolunda bilgiler geliyor. Son derece olumsuz bir sonuç yaşanmasından endişe duyuyoruz. Kardeşi kardeşe kırdırma girişimi, tahrik, kamplaşmanın derinleşmesinin olumsuz sonuçlar yaratmasından endişeliyiz” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da, “Rize Valisinin verdiği bilgiye göre Atatürkçü Düşünce Derneğinde, esnaftan olduğu söylenen vatandaşlarla gösteri yapan vatandaşlar arasında bir itiş kakış, bir gerilim yaşanmış. Polis ayırma için müdahale etmiş, bu müdahale sırasında esnaftan 4 kişi gazdan rahatsız olup hastanede ayakta tedavi görmüş, ayrılmış. Onun dışında hastanede herhangi bir yaralı veya vahim durumda olan kimse yok. Hastaneye herhangi bir nedenle müracaat eden kimse yok. Atatürkçü Düşünce Derneğinin etrafında toplanmış olan kalabalık dağılmış, herhangi bir olay veya bir saldırı söz konusu değil. İçeride 20-25 kişi olduğunu söylüyor. ‘Onların da tahliye edilmesi için çalışıyoruz fakat içerideki göstericilerden bazıları çıkmak istemiyorlar, biraz işi sosyal medya üzerinden daha çok duyurmak için içeride kalmayı tercih ediyorlar’ gibi bir tespiti var Sayın Valinin. ‘Onları da ikna etmeye çalışıyoruz çıkmak için. Çıkmak isteyenleri çıkarıyoruz ama çıkmak istemeyenleri de işi büyütmeden çıkmaya ikna etmeye çalışıyoruz’Rize Valisinin verdiği bilgi bu. Herhangi bir yaralanma, dediğim gibi, 4 tane esnaftan kişi gazdan rahatsızlanmış, onlar hastanede ayakta tedavi görüp taburcu edilmişler. Son durum bu. Yani, Vali endişe edilecek, herhangi bir vatandaşla ilgili endişe duyulacak bir vahim durum olmadığını söylüyor” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları