loading
close
SON DAKİKALAR

Roboskî için 34 dakikalık eylem

Roboskî için 34 dakikalık eylem
Tarih: 29.12.2012 - 11:32
Kategori: Sağlık, Yaşam

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi, Roboskî'de üzerlerine bomba yağdırılan 34 Kürt köylüsü için 34 dakikalık oturma eylemi yaptı...

İSTANBUL- İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, Roboskî katliamının birinci yılı nedeniyle Taksim'de 34 dakikalık oturma eylemi yaptı.

Taksim Tramvay Durağı'nda bir araya gelen grup Roboskî'de katledilen 34 kişi için 34 mum yakıp yanlarına karanfil bıraktı.

Katliamda yaşamını yitirenlerin ağzından yazılan mektubun okunduğu eylemde, duygulu anlar yaşandı.

İHD adına açıklamayı okuyan Osman Özkan, bir yıldır siyasi iradenin Kürt sorununun çözümsüzlüğünü derinleştirme ve Roboskî'nin üzerini örtmek için elinden geleni yaptığını belirterek, "AKP Hükümeti, Kürt halkıyla yüzleşmek ve halkın Roboskî için adalet talebini gündeme almak yerine yok saymayı, üzerini örtmeyi, unutturmayı benimsemiştir. Failler bellidir. Savaş uçaklarını kullanan pilotlar, görevleri ve rütbeleri belli olan amir konumundaki komutanlar, Hava Kuvvetleri Komutanı, Genelkurmay Başkanı, Başbakan ve adil bir soruşturma sonucunda açığa çıkartılacak siyasi otorite" diye konuştu.

Katliamın Cumhuriyet tarihi boyuncu süren imha, inkar, asimilasyoncu, katliamcı zihniyetin sonucu olduğunu söyleyen Özkan, "Roboskî'de katledilenlerin sorumluları hesap vermeden yakalarını bırakmayacalaklarını da duyurdu.

Eylemden sonra gökyüzüne üzerinde “Roboskî için adalet” yazan çok sayıda fener uçuruldu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları