loading
close
SON DAKİKALAR

Roboski İçin Gıyabi Cenaze Namazı Çağrısı

Roboski İçin Gıyabi Cenaze Namazı Çağrısı
Tarih: 26.12.2012 - 17:14
Kategori: Sağlık, Yaşam

Anti-kapitalist Müslümanlar Fatih camisinde cuma namazından sonra Roboski için gıyabi cenaze namazında kılacaklar...

28 Aralık 2011 tarihinde sınırın öteki tarafından mazot ve şeker getiren 17’si çocuk 35 kişilik sivil grup Türk Silahlı Kuvvetlerine ait uçaklarca bombalanarak katledilmesinin yıldönümü sebebiyle Anti-kapitalist Müslümanlar Fatih camisinde cuma namazından sonra gıyabi cenaze namazı kılacaklar.

Yer:Fatih Cami

Saat:12.00/Cuma Namazı sonrası

İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık kıldıracağı giyabi cenaze namazından sonra konuşma yapacak.

Antikapitalist Müslümanların bildirisi

O çocuk hangi suçundan dolayı diri diri gömüldü (Tekvir:8-9)

Fırat kenarında bir kuzuyu kurt kapsa, Allah bunun hesabını benden sorar... (Hz. Ömer)

İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık gıyabi cenaze namazını kıldırdıktan sonra konuşma yapacak.

28 Aralık 2011 tarihinde sınırın öteki tarafından mazot ve şeker getiren 17’si çocuk 35 kişilik sivil grup Türk Silahlı Kuvvetlerine ait uçaklarca bombalanarak katledildi. Aileler evlatlarını ve yakınlarını katır sırtında taşıyarak köye ulaştırdılar.

Güya tarafsız medya; koca bir gün boyunca tek kelam etmedi. Sonrasında yapılan açıklamalarda da olay insanlıktan nasibini almamış şekilde “operasyon kazası” “yanlış istihbarat” gibi söylemlerle meşrulaştırılmaya çalışıldı. Ölenlerin kaçakçılık yaptıklarına vurgulamalar yapıldı. Sınırdan geçenler “Pkk’li olabilirdi” denilecek kadar ileri gidilerek Ordunun operasyonu bizzat Başbakan tarafından takdir edildi. Karşılaşılan tepkiler neticesinde katliam adeta bir lütuf gibi terörle mücadelede karşılaşılabilecek olağan hatalardan biri olarak yorumlandı. Olayın aydınlatılmasını isteyenler hükümeti yıpratmakla suçlandı.

Ölenlerin kaçakçı olduğunu terörist olduğunu iddia eden zihniyet; Özür dilemek bir yana içine düştüğü firavunluktan ölenlerin ailelerine tazminat vererek kurtulmaya çalıştı.

Kendi halkını yağdırdığı bombalarla katleden devlet geçen bir yıl içerisinde sorumluları hala tespit edemedi. Olay aydınlığa kavuşturulmadı.

Biz Anti-kapitalist Müslümanlar tek bir masum insanı öldürmeyi tüm insanlığı öldürmekle eşdeğer gören bir dinin inananları olarak Roboski olayının her yönüyle aydınlatılmasını istiyor Fırat’ın öte yanındaki kardeşlerimiz için hepinizi eylemsel ve manevi anlamda salat etmeye çağırıyoruz

VE Cevap istiyoruz: O çocuk hangi suçundan dolayı diri diri gömüldü (Tekvir:8-9)

İnanıyoruz yeryüzünün tüm ezilenleri ve mazlum halkları için kurtuluş yakındır. Ve yakındır tüm zalimler için beklenen son. Zalimler nasıl bir İnkılâpla devrileceklerini pek yakında görecekler.(Şuara, 227)

Yer Yüzünde ve Bu Topraklarda Mülk Sahibine Dönene Kadar (Lehu'l-Mülk)

ALLAH EKMEK ÖZGÜRLÜK…

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları