loading
close
SON DAKİKALAR

Roboskililer: Başbakan'la aynı sofraya oturmayız

Roboskililer: Başbakan'la aynı sofraya oturmayız
Tarih: 26.07.2013 - 18:22
Kategori: Gündem

Havaalanı açılışı için Şırnak'a gelecek olan Başbakan Erdoğan'ın şehirde vereceği iftarda bir araya geleceği ileri sürülen Roboskili aileler, söz konusu iddiayı yalanladı...

Katliamda kardeşi ile birlikte 10 akrabasını kaybeden Veli Encü, "Başbakan ile aynı sofraya oturmalarının mümkün olmadığını" söyledi.

Şerafettin Elçi Havaalanı'nın açılışını yapmak için Şırnak'a gelecek olan Başbakan Tayyip Erdoğan'ın şehirde vereceği iftarda, Uludere'nin Roboski köyünde çocuklarını kaybeden aileler ile bir araya geleceği iddia edildi. Roboski'de TSK'ye ait savaş uçakları ile katledilen 34 sivil yurttaşın aileleri, iddiayı ortaya atan Sabah gazetesinin "Uludere'de 34 kişinin ölümü ile sonuçlanan askeri operasyonda yakınlarını ve çocuklarını kaybeden aileler ile Başbakan Tayyip Erdoğan bugün Şırnak'taki iftarda bir araya gelecek" haberini yalanladı.

Yaşanan katliamda kardeşi Ferhat Encü ile 10 yakın akrabasını kaybeden Veli Encü, haberin yalan olduğunu belirterek, "Başbakan ile aynı sofraya oturmalarının mümkün olmadığını" ifade etti. "Başbakan ile görüşecek neyimiz var?" diye soran Encü, adalet taleplerini görmezden ve duymazdan gelen Başbakan ile bir araya gelmelerinin mümkün olmadığını söyledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları