loading
close
SON DAKİKALAR

Roger Waters konserine Gezi damgası

Roger Waters konserine Gezi damgası
Tarih: 05.08.2013 - 08:55
Kategori: Kültür & Sanat

Bu konseri devlet terörü mağdurlarına adıyorum’ dedi. Ayrıca Roger Waters yaşamını yitirenler için, 'Devlet teröründe ölenler' ifadesini kullandı.

Pink Floyd’un kurucusu İngiliz şarkıcı Roger Waters, yedi yıl sonra geldiği İstanbul’da muhteşem bir konser verdi... Waters, efsanevi ‘The Wall’ şarkısını söylerken İTÜ Arena neredeyse yıkıldı...

Pink Floyd’un efsanevi üyesi Roger Waters, ‘The Wall’ turnesi kapsamında dün İstanbul’da müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. The Wall turnesi için 75 TIR’la İstanbul’a gelen Roger Waters, helikopter sesleri arasında In the Flash şarkısı ile konsere başladı. Another brick in the wall şarkısına giriş yaptığı anda ise İTÜ Arena neredeyse yıkıldı.

Şarkı sırasında Gezi Parkı olayları sırasında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz, Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş ile komiser Mustafa Sarı’nın fotoğrafları duvara yansıtıldı. Bu hareket büyük alkış aldı. Ardından efsanevi sanatçı Türkçe olarak, ‘Merhaba İstanbul. Hoşgeldiniz, burada olmaktan çok mutluyum. Adalet için aramızda olmayanları anmak istiyorum. Bu konseri devlet terörü mağdurlarına adıyorum’ dedi. Ayrıca Roger Waters yaşamını yitirenler için, “Devlet teröründe ölenler” ifadesini kullandı.

Koroda Türk çocuklar

Bir gelenek olarak şarkının koro kısmında Türk çocuklar sahnedeydi. Gündüz Waters ile prova yapan çocuklar güçlü sesleri ile herkesi şaşırttı. Belgesel niteliğinde tanımlanan konser aktivistliği ile de tanınan sanatçının, sahneye kurulan temsili duvara yansıyan ve kapitalist sistemi eleştiren animasyonları konsere damgasını vurdu. Dünyadaki tüm savaşları klasik haline gelmiş her bir şarkısında kınadı.

Tarihi anlar yaşattı

Konserin ikinci perdesinde duvar örülmüş, tamamen sahneyi kaplamıştı. Waters ‘Hey You’ ile giriş yaptı ve ardından diktatör kostümünü giydi. Sadece geçmişiyle kalmış isimlerden değil Waters bunu da kanıtlarcasına her parçasına yeni bir nefes eklemişti. Öyle muazzam bir sahne vardı ki karşımızda her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünülmüştü. Binlerce izleyici her anlamda müzik tarihine tanıklık etti. Organizasyonda tek bir hata yokken kusursuz ses sistemi sayesinde konser işitsel anlamda da hafızalara yer edindi. Waters ‘Bu gösteriyle diğer ülkelerdeki konserlere göre daha çok bağ kurdunuz’ diyerek konseri sonlandırdı.

Dünyanın dört bir tarafından gelen Roger Waters hayranları erken saatlerde İTÜ Arena’ya gelmeye başladı. Konser için İzmir’den gelen Waters hayranları, “Dün akşam saat 10 gibi yola çıktık, sabah 7 gibi buraya indik, biraz dinlendik. Öğlen 12 gibi buraya geldik bekliyoruz artık. Roger Waters’ı hiç izleme şansımız olmadı.

2006 yılında ilk defa geldiğini biliyorum. Şansıma denk gelmedi ama bu sefer bekliyorum." diye konuştu. İran’dan gelen bir hayranı ise, “Bu konser için İran’dan geldim. Daha önce hiç izlememiştim. Çok heyecanlıyım" dedi.

Gezi kurbanları, ölen polisler de duvarda

Konserde siyasi cinayetlere kurban giden Adnan Menderes, Uğur Mumcu ve Hrant Dink’in fotoğrafları, Gezi olaylarında yaşamını yitiren dört eylemci ve bir polisin fotoğraflarından ayrı olarak duvara yansıtıldı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları