loading
close
SON DAKİKALAR

Roketatarlı eylemcileri takip köpekleri mi buldu?

Roketatarlı eylemcileri takip köpekleri mi buldu?
Tarih: 21.09.2013 - 12:24
Kategori: Gündem

Ankara Dikmen'deki polis noktalarına yönelik roketatar saldırısının ardından kayıplara karışan eylemcilerin izini bulmak için yapılan arama tarama çalışmalarına eğitimli takip köpekleri de katıldı.

Ankara ’da dün akşam Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ve Polisevi’ne düzenlenen roketatarlı saldırının ardından yapılan operasyonda, eylemi gerçekleştirdiği öne sürülen iki kişi ile Ankara – Konya yolu Kepekli Mevkii’nde temas kuruldu. Burada çıkan çatışmada bu iki kişiden biri öldü, diğeri ağır yaralandı.

Dün akşam 21.30 sularında gerçekleştirilen saldırıda, roketlerin birisi EGM’nin sosyal hizmetler ek binasının 3. katının duvarına diğeri ise Polisevi’nin 1. katının duvarına isabet etti. Patlamaların ardından olay yerine çok sayıda terör, özel harekat ve istihbarat polisi sevk edilirken iki bina da güvenlik şeridi ile çevrildi. Kentte adeta alarm verildi ve birçok yol trafiğe kapatıldı.

Bu arada kaçan saldırganları yakalamak için de geniş çaplı çalışma başlatıldı. Saldırının gerçekleştiği noktada yapılan aramalarda bir sırt çantası, patlamamış roketatar mermisi ve ‘sol bir örgüte ait flama’ bulunduğu açıklandı.

Saldırının ardından kayıplara karışan ve ‘yaya olarak uzaklaştıkları’ tahmin edilen eylemcilerin izini bulmak için yapılan arama tarama çalışmalarına eğitimli köpeklerde katıldı. Konya Yolu Kepekli Mevkii’ne doğru kaçan saldırganların izinin Mobese görüntülerinin yanı sıra eğitimli takip köpeklerinin de yardımıyla bulunduğu öne sürülüyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları