loading
close
SON DAKİKALAR

Roman derneklerinden çözüm sürecine destek

Roman derneklerinden çözüm sürecine destek
Tarih: 06.04.2013 - 15:42
Kategori: Gündem

Roman dernekleri temsilcileri, çözüm sürecine destek verdiklerini açıkladı. Edirne Roman Federasyonu Başkanı Erdem Güyümgüler, 'Süreç kardeşliği sağlar' dedi...

EDİRNE - Roman dernekleri temsilcileri, çözüm sürecini desteklediklerini bildirdi. 

Edirne Roman Federasyonu Başkanı Erdem Güyümgüler, uzun yıllardır devam eden bir sorunun bitmesi için başlatılan süreci desteklediklerini söyledi. 

Türkiye 'de yaşayan herkesin, devletine ve milletine bağlı, huzur içinde yaşamayı amaç edinmesi gerektiğine inandıklarını ifade eden Güyümgüler, "Askere gittiğimizde etnik kökene bakmaksızın, ülkeyi koruyan, ezanı ve bayrağını savunan bir milletin vatandaşlarıyız. Bunu herkes böyle düşünmeli. Toplumsal olarak baktığımızda bu sürecin kardeşlik ve barış ortamı sağlayacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Erdem Güyümgüler

Sorunların sevgi ve saygı ortamında daha kolay aşılabileceğini düşündüklerini belirten Güyümgüler, çözüm sürecini en çok, sorunu derinden hisseden bölge insanın desteklenmesi gerektiğini vurguladı. 

Güyümgüler, çözüm sürecinin başarıya ulaşması durumunda sonuçlarının ekonomiye yansıyacağını, Türkiye'nin gücüne güç katacağına inandıklarını kaydetti.

Turan Şallı

'BİZ ÇORBADAKİ KARABİBERİZ'

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı, çözüm süreciyle ilgili vatandaşların tam anlamıyla bilgi sahibi olmadığını düşündüğünü ifade ederek, sürecin halka daha iyi anlatılması gerektiğini söyledi.
Toplumda huzurun ve barışın olmasını her zaman desteklediklerini belirten Şallı, "Toplumda huzurun olmasını, terörün bitmesini istiyoruz" dedi. 

Edirne Roman Derneği Başkan Yardımcısı Bahattin Ulusoy da Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini dile getirdi.
Çözüm sürecini desteklediklerini aktaran Ulusoy, "Türkiye renkleriyle güzel. Biz, Türkiye'de mozaik değiliz. Çünkü mozaik bir tornavidayla dağıtılır. Biz, bu ülkenin çorbasıyız. Biz, çorbadaki tuzuz, karabiberiz, baharatız. Çorbaya tat veren unsurlarız, bunlardan biri olmazsa tatsız, tuzsuz bir çorba olur. Bu çorbada tüm baharatlar olursa işte o zaman ülke güllük gülistanlık olur" diye konuştu. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları