loading
close
SON DAKİKALAR

Romanlar Beyoğlu’nda dile geliyor

Romanlar Beyoğlu’nda dile geliyor
Tarih: 05.09.2012 - 12:33
Kategori: Sağlık, Yaşam

Romanlar 2012 Beyoğlu organiasyonu 19 Eylül 2012 tarihinde Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleştirilecek...

Beyoğlu Belediyesi'nin 19-23 Eylül 2012 tarihleri arasında düzenleyeceği "Romanlar 2012 Beyoğlu" bir dizi etkinlikle Romanların renkli dünyalarını ve sorunlarını gündeme taşıyacak. Uluslararası Gypsy Lore Society Konferansı'na da ev sahipliği yapacak organizasyon, Romanların yaşadığı temel sorunlara karşı çoğulcu bir tartışma zemini ve farkındalık oluşturmayı hedefliyor

Dünyanın en renkli göçebe topluluklarından biri olan Romanların yaşam tarzlarını, kültürlerini, sanatlarını anlatacak, sorunlarını masaya yatıracak "Romanlar 2012 Beyoğlu" 19 Eylül 2012 tarihinde Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda başlayacak. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın ev sahipliğinde beş gün sürecek organizasyonda 1888'den bu yana Roman toplumları ve gezgin kültürleri inceleyen "Gypsy Lore Society Uluslararası Roman Konferansı da yer alacak. Organizasyon kapsamında, Türkiye'den ve dünyadan önemli akademisyenlerin katılacağı paneller, Romanların yaşantılarını, hüzünlerini, mutluluklarını anlatan fotoğraf sergileri, belgesel gösterimleri ve sürpriz sanatçıların Roman müziğinden oluşan konserleri düzenlenecek.

Türkiye ve Avrupa Romanaları ele alınacak

Romanlar 2012 Beyoğlu kapsamında 19 Eylül Çarşamba günü düzenlenecek panelde Türkiye ve Avrupa Romanları ele alınacak. Panelistler arasında Avrupa Parlemantosu Milletvekili Livia Jaroka, Avrupa Roman ve Göçebe Forumu Başkanı Rudko Kawczynski, Manchester Üniversitesi Profesörü Yaron Matros, Adnan Menderes Üniversitesi Yrd. Doç. Dr. Emine Didem Evci ve Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Grubu Başkanı Nursuna Memecan yer alıyor. Panel, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda saat 12.00'da başlayacak.

35 dakikalık belgesel


Beyoğlu Romanları hakkında roman tadında bir belgesel olan "Beyoğlu'nun Roman Havası", ilk kez "Romanlar 2012 Beyoğlu" kapsamında izleyiciyle buluşacak. Yapım, Türkiye'de Roman olmak, Roman açılımı, Beyoğlu'nda Roman olmak ve Roman açılımı sonrası Beyoğlu'nda Roman olmak konularına odaklanıyor. Organizasyon için özel olarak hazırlanan 35 dakikalık belgesel Roman kültürünü ve hayat tarzını yine Romanların otobiyografik anlatımları üzerinden aktarıyor. Belgeselin yönetmeni ise Tarık Tufan...

Gypsy Lore Society

1888 yılında İngiltere'de kurulan ve 1989'dan bu yana merkezi ABD'de bulunan Gypsy Lore Society, Romanlar ve gezici toplumlar üzerinde çalışan bilim insanlarından oluşuyor. 1995'ten bu yana her yıl dünyanın önemli bir merkezinde Romanlar ve gezgin kültürler hakkında konferanslar düzenliyor. Gypsy Lore Society bilimsel konferansı, Romanlar 2012'ye uluslararası bir boyut katıyor. Konferansta dünyanın farklı ülkelerinden akademisyen, araştırmacı ve uzmanlardan 145 katılımcı, 91 konuşmacı yer alacak. 20, 21, 22 Eylül 2012 tarihlerinde toplam 78 bilimsel tebliğ sunulacak.

Roman dünyasından kareler

Romanların gündelik hayatını, kültürünü, sorunlarını ve mutluluklarını anlatan kareler, 13- 23 Eylül 2012 tarihleri arasında Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi, Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi ve İstiklal Caddesi Galatasaray Meydanı'nda düzenlenecek sergilerle fotoğraf severlerle buluşacak.


Sansürsüz.com


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları