loading
close
SON DAKİKALAR

RTÜK Başkanı'ndan 'lebaleb görüntü' açıklaması: Eskiden çekilmiş görüntüleri 'arşiv' diye belirtin dedik, ceza yerine uyarmayı tercih ettik

RTÜK Başkanı'ndan 'lebaleb görüntü' açıklaması: Eskiden çekilmiş görüntüleri 'arşiv' diye belirtin dedik, ceza yerine uyarmayı tercih ettik
Tarih: 07.05.2021 - 09:17
Kategori: Medya

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, RTÜK üyesi İlhan Taşcı'nın "lebaleb görüntülerin kullanılmaması için TV kanallarına talimat verdiği" yönündeki açıklamaya yanıt verdi.

RTÜK'ün CHP'li üyesi İlhan Taşcı, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in televizyon kanallarının yöneticilerine "lebaleb görüntüler"le ilgili sansür talimatı verdiğini açıklamıştı. Taşcı, "RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, bugün televizyon kanallarının yöneticilerine özel hattan bir “talimat” gönderdi. Televizyonların lebalep görüntüleri kullanmamaları; bunun yerine “boş cadde ve sokak görüntülerinin kullanılmasını” istendi! Stadlar, kongreler gösterilmeyecek" demişti. 

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Sabah'tan Tuba Kalçık'a açıklama yaptı.

Şahin'in açıklaması şöyle:
"Böyle bir şey mümkün olabilir mi? RTÜK Başkanı olarak kanal yöneticilerini özel telefondan arayıp talimat verme gibi bir durum asla olamaz. RTÜK, sadece olağanüstü durumlarda, mesela terör unsuru içeren, şiddet içeren görüntülerin toplumsal psikolojiyi olumsuz etkileyeceğini göz önüne alarak kanallara uyarıda bulunabilir. Yaptığımız incelemelerde tam kapanma öncesinde çekilmiş kalabalık sokakları, caddeleri sanki yeniymiş gibi gösteren televizyonların olduğunu gördük. Bunun halkımızda yanlış algıya yol açacağı malumdur. Eskiden çekilmiş bu görüntüleri 'arşiv' diye yazarak belirtin dedik. Mevzuatımız da bunu söylüyor. Uyulmaması durumunda bu yayıncılık ilkelerinin ihlal edilmesi demektir. Bunun yasal yaptırımı da var. Ama biz ceza yerine uyarmayı tercih ettik. Ceza versek bildik eleştirileri almaz mıydık? Evlerinde kurallara uyarak oturan vatandaşlarda sanki herkes sokaklarda geziyor gibi bir algı oluşmasın istedik. Ama bizim tüm bu iyi niyetimize rağmen beni hedef alarak yıpratmak isteyenler var. Bu tarz karalama kampanyası beni asla yıldırmaz. Yolumda kararlılıkla yürümeye devam edeceğim."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları