loading
close
SON DAKİKALAR

RTÜK, 'Erdoğan’ın sansür kurumu' olarak çalışıyor!

RTÜK, 'Erdoğan’ın sansür kurumu' olarak çalışıyor!
Tarih: 17.06.2016 - 15:02
Kategori: Siyaset

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, RTÜK'ün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Meclis Grup konuşması esnasında Recep Tayyip Erdoğan aleyhine slogan atılması nedeniyle canlı yayın yapan kanallara ceza vermesini değerlendirdi.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, RTÜK'ün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Meclis Grup konuşması esnasında Recep Tayyip Erdoğan aleyhine slogan atılması nedeniyle canlı yayın yapan kanallara ceza vermesini değerlendirdi.

Emir'in açıklaması şöyle:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve tamamen güdümünde olan AKP iktidarı, adeta fiili durum yaratmışçasına Ülkemizi baskıcı bir rejimle yönetmektedir. Söylenmeyen sözleri söylenmiş gibi yayan, arkasında ‘malum belediye başkanı’nın olduğu broşürleri Ankara’da posta kutularına koyarak, arabaların camlarına takarak yargısız infaz yapan bu baskıcı anlayış, yalanlarını ve tezgâhlarını ortaya koyan görüşlerin duyulmasını da engellemektedir.

‘Kaçak Saray’ ile gölgesindeki AKP Hükümeti’nin kurduğu baskı politikalarına bugün bir yenisi eklenmiştir. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), aldığı kararla 21’inci yüzyılın olmazsa olmazı niteliğindeki ‘basın ve yayın özgürlüğü’nü bir kez daha katletmiştir. RTÜK, 24 Mayıs 2016 Salı günü Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Meclis Grubu’ndaki bir olayı gerekçe göstererek bazı kanallara ceza yağdırmıştır. Toplantıdaki izleyici grubun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine slogan atması nedeniyle, ilgili grup toplantısını canlı yayınlayan Halk TV, Can Erzincan, NTV, CNN Türk, Habertürk, Bengütürk ve Ulusal Kanal’a para cezası kesilmesi, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup konuşmasını bir daha canlı yayınlamayacaksınız” anlamı taşımaktadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, parti grup toplantılarının yapıldığı Salı günlerine, özellikle de Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını yaptığı saatlere bir program koyarak, o anda televizyon kanallarının kendi konuşmasını vermeye ‘zorlarcası’na yaptığı ‘rol çalma’ psikolojisi yetmemiş olacak ki şimdi de ceza mekanizmasını işletme gereği duymuş.

Bütçesi halkın cebinden çıkan paralarla oluşan ancak AKP’nin propaganda kanalı gibi yayınlar yapan TRT’de, hemen hemen her gün din ve cinsiyet ayrımcılığı içeren yayınlar yapılırken sesi çıkmayan RTÜK’ün, Partimizin grup toplantısını yayınlayan kanallara ‘kes sesi’ mesajı vermesi, tartışmasız sansürdür; RTÜK de Erdoğan’ın sansür kurumudur!

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları