loading
close
SON DAKİKALAR

RTÜK, İsmail Saymaz'ın sözleri nedeniyle Halk TV'nin programına inceleme başlattı

RTÜK, İsmail Saymaz'ın sözleri nedeniyle Halk TV'nin programına inceleme başlattı
Tarih: 29.08.2021 - 17:35
Kategori: Medya

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Çorum gezisi sırasında bir kadının CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik sözlerine tepki gösteren gazeteci İsmail Saymaz'ın sözlerine yönelik inceleme başlattı.

Çorum gezisi sırasında bir kadın kendisine doğru yönelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na "Sakın çocuğuma dokunma. Hadi yürü yürü" demiş, kadının tavrı tepki çekmişti. 

Gazeteci İsmail Saymaz, Halk TV’de Özlem Gürses'in moderatörlüğünde ekrana gelen Perdenin Önü Arkası programında kadına tepki göstermiş, "Kendisine nasılsın demeye gelmiş, geçiyorum siyasetçiyi, yaşlıya hürmet, büyüğe hürmet, bu toplumu ayakta tutabilecek bütün değerleri utanmaz bir kadın, rezil bir kadın alaşağı ediyor. Sayın Kılıçdaroğlu’na git buradan deyip çocuğuma dokunma diyor. Asıl senin o çocuğa dokunmaman lazım, bu devlet devlet olsa o çocuğu senden alması lazım. Çünkü böyle bir rezil kadın o çocuğu gayriinsani ne kadar değer varsa öyle yetiştirecek. Bu kadına bakarak yaşlılara saygısızlık yapmayı öğrenir, büyüklerine hakaret etmeyi öğrenir, bu devletin bu kadından bu çocuğu koruması lazım" ifadelerini kullanmıştı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, İsmail Saymaz'ın sözleri nedeniyle program hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu.

Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bir anne hakkında TV’de çocuğunun elinden alınmasına varacak kadar nezaket ve vicdan sınırlarını zorlayan ifadeler kullanıldı, hakaret edildi. Bir anneye, bir kadına yönelik hakaret ve sözlü psikolojik şiddet içerikli yayın nedeniyle program hakkında inceleme başlatılmıştır" dedi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları