loading
close
SON DAKİKALAR

RTÜK'ten Bloomberg TV ve TELE 1'e ceza

RTÜK'ten Bloomberg TV ve TELE 1'e ceza
Tarih: 28.07.2021 - 17:56
Kategori: Medya

RTÜK, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın içinin geçtiği görüntü hakkındaki yorum nedeniyle TELE 1'e ceza kesti.

AKP'li Cmhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı'nda partililerle internet üzerinden bayramlaşması sırasında bir anlık uyuklamıştı. Erdoğan'ın görüntüsü gündem olmuş, Habertürk yazarı Altaylı da yayının banttan yapıldığını belirterek görüntünün servis edilmesinin hata olduğunu yazmıştı. Ancak Altaylı ikinci yazısında, yayının canlı olduğunun ifade edildiğini paylaşmıştı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından Fatih Altaylı ve Habertürk'ü hedef almış, "Habertürk, karalama, dezenformasyon ve yalan haberden bir türlü vazgeçmiyor" demişti.

RTÜK'ün CHP'li üyesi İlhan Taşcı, Altaylı ile ilgili yaşanan tartışmanın ardından RTÜK'ün Altaylı ile ilgili  3 ay önceki şikayeti gündeme aldığını kaydetti.

Taşcı, "Cumhurbaşkanının bayramlaşma görüntüleri nedeniyle İletişim Başkanlığıyla karşı karşıya gelen Fatih Altaylı hakkında TFF’nin 3 ay önceki şikayeti ne hikmetse bugünkü RTÜK gündemine alındı ve Altaylı’nın sözleri nedeniyle Bloomberg TVye oy çokluğuyla %3 para cezası verildi" ifadelerini kullandı.

Taşcı ayrıca, "Cumhurbaşkanının bayramlaşma sırasında içinin geçtiği görüntülere ilişkin Prof. Dr. Ahmet Saltık’ın yaptığı değerlendirmelerin “tarafsızlığa aykırı ve toplumda özgürce kanaat oluşmasına engel olduğu” gerekçesiyle TELE1 kanalına %3 para cezası verildi. Karar oy çokluğuyla alındı" dedi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları