loading
close
SON DAKİKALAR

RTÜK'ten kanala göre şiddet denetimi

RTÜK'ten kanala göre şiddet denetimi
Tarih: 28.10.2019 - 08:30
Kategori: Medya

RTÜK ÜST Kurulu Üyesi İlhan Taşcı, kurulun denetleme yaklaşımının şiddete göre değil, şiddetin yayımlandığı kanala göre olduğunu söyledi. Taşcı, “Şiddet sahneleri sıradanlaştırılıyor” dedi

Birgün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre farklı televizyon kanallarında yayımlanan sekiz dizi mercek altına alındı. Araştırma kapsamında dizilerde, “Kadına şiddet ve zorlama, genel şiddet, silah görüntüleri ve söylemi, şiddet tehdit ve ölüm söylemleri, psikolojik şiddet, toplumsal cinsiyet eşitsizliğini destekleyen söz ve ölüm” gibi 6112 Sayılı Yasa maddelerine aykırı içerik ve görüntüler olduğu belirlendi. RTÜK’ün CHP’li Üst Kurul Üyesi İlhan Taşcı, Üst Kurul’un bu dizilerle ilgili değerlendirme raporu hazırlamamasına tepki gösterdi.

Taşcı, RTÜK Üst Kurulu’nun dizi ve programlarda yer alan kadına şiddet, silah ve tehdit unsuru içeren yayınların denetlenmemesine tepki gösterdi. Ekranlarda göze ilk çarpanın, kamuoyunda da haklı yakınma ve tepkilere neden olan kadına yönelik şiddet olduğunu belirterek “Ekrandaki şiddet yalnızca bununla sınırlı kalmayıp psikolojik şiddetten ekonomik şiddete kadar literatürde tanımlanmış pek çok şiddet türü ekranlarda yer almaktadır” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları