loading
close
SON DAKİKALAR

Ruhi Su Dostlar Korosu İlk Koristleri, Can Ataklı'nın konuğu oldu

Ruhi Su Dostlar Korosu İlk Koristleri, Can Ataklı'nın konuğu oldu
Tarih: 03.11.2017 - 14:47
Kategori: Medya

Gazeteci Can Ataklı, Halk TV'deki Yazıişleri programında bugün Ruhi Su Dostlar Korosu'nu ve Sultan Tellioğlu isimli yurttaşı ağırladı.

Gazeteci Can Ataklı, Halk TV'deki Yazıişleri programında bugün Ruhi Su Dostlar Korosu'nu ve Sultan Tellioğlu isimli yurttaşı ağırladı.

Ruhi Su Dostlar Korosu'ndan Çiler Beren ve Yusuf Başaran programın ilk bölümünde konuk olarak koronun tarihi ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

Solist Çiler Beren, Ruhi Su Dostlar Korosu'na 1975'te girdiklerini belirterek, "Ruhi Su koro kurmak istiyor ama koroyu ses eğitimi almamış olanlardan kurmak istiyor. Başvuran 150 kişiydik, sınava tabi tuttu bizi. Tek tek dinledi. Ruhi Su'nun repertuvarındaki eserleri çalıştık.  1 yıla yakın çalıştık. 'El Kapıları' albümünü çıkardık. STKlerin gecelerine davet ediliyorduk. 

Koro 42 yıldır çalışmalarını devam ediyor. Soundlarda gelen şefe göre değişiklik olur. Biz de yaşadık. İstedik ki Ruhi Su'nun bize öğrettiği gibi söyleyelim. Çalışma yapalım, zamanı geldi diye düşündük. Önce Yusuf'a (Yusuf Başaran) söyledik, şefimiz ol, dedik. Sonra diğer arkadaşların hepsine çağrıda bulunduk. İstanbul'da 32 kişiyiz. Düzenli çalışmak gerekiyor biz 15 kişi toplanabildik. Bazı engellerle birlikte konsere çıkabilecek 12 kişiyiz"
dedi.

Ruhi Dostlar Korosu'nun şefi Yusuf Başaran da koro hakkında şunları söyledi: 

Cumartesi 10'dan 2'ye kadar Ruhi Su ile koro çalışıyorduk. O kadar benimsenmişti ki o dönemin siyasal ortamını göz önüne aldığınızda korodaki 40-50 kişi farklı siyasi düşüncelere sahip olmasına rağmen 42 yıldır o arkadaşlığımız devam ediyor.

Ruhi bey türkülerle ilgili anlayış, teknik ve müziğe bakış olarak çok büyük devrimler yaptı. 1985'te vefat ettikten sonra bu ekolün devam etmemesi zorumuza gitti. Eski koro arkadaşları 1987'de bir araya gelerek çalışmaya başladı. 

75-80 arası Ruhi beyle bire bir çalışan arkadaşlar Ruhi bey bize ne öğrettiyse bu dönemi gün ışığına çıkaralım dedik. 3 yıl önce çalışmalara başladık.  Ruhi Su yaşadığı dönemin baskılarına dayanmış ender sanatçılardandır."

***

Yazıişleri programının ikinci bölümünde ise Sultan Tellioğlu isimli yurttaş gündemdeki olaylara bakışını Can Ataklı'ya anlattı.

Sultan Tellioğlu'nun konuşmalarından bazı bölümler şöyle: 

"AK Parti bence proje olarak kurgulanmış gelmiştir. 28 Şubat'taki baskılama, Ecevit hükümetinin Merve Kavakçı sendromu, ekonomik kriz derken 2002'de AB'ye üyelik, bireysel haklar üzerinden sürekli bir propaganda yaparak iktidara geldi. (Bugün) Kurumların içini boşalttılar. Kurumlarda liyakatı ortadan kaldırdılar.  

2011'de  AK Parti ile yandaş bir grupla arasında çatışma oldu. Arkasından 15 Temmuz geldi. 250 kişi öldürüldü.  

Muhalefet (konuyu) tartıştığında vatan haini ilan ediyor. 

Suriye'deki Baas rejimini sürekli kötüleyen AK Parti iktidarı tek adam o yetkileri aldığı an parti devleti olacak. Kurumlar da ona göre dizayn ediliyor. Vatandaşa tane tane anlatılması gerekiyor. 

Hep laiklik üzerinden tartışma yürütüldü. Elitist, sorunları görmeyen, sorunlara eğilmeyen parti algısı Cumhuriyet Halk Partisi'ne yapıştı. AK Parti bunu çok iyi kullandı. Din üzerinden, yalanları süsleyerek bunu yaptı. Toplum da yaşadığı sendromlar nedeniyle inandı, (AKP'yi) iktidarda tuttu.

İktidar sadece vaat ediyor. İnşaat sektörünü aşırı büyüttüler sonunda durma noktasına geldi.

CHP'ye büyük görev düşüyor. Yetimin hakkının hesabını soracağım diyebilmeli. 

CHP toplumun sorunlarını gündeme taşımaya çalışıyor, hukuksuzlukları raporluyor. Bu çürümüş yapı hesabını vermek zorunda. (Belediye başkanlarının istifası) 'Ben partimin liderine biat ettim istifa ettim' diyorlar. Parti, en iyi hizmeti sunacak adam diye atadı, toplum oy verdi. O oyun hesabını vatandaş sormak zorunda. 

-280 bin kişi tutuklu, 200 bine yakın kamudan ihraç var. FETÖ denilen örgüt 40 seneden beri bu devletin imkanlarını kullanmış.

Sürekli siyasi ayak diyorlar. Ayağı aramaya ne gerek var, Meclis'te oturuyorlar. Belediye başkanlarına istifa et diyorsun suçu mu var, varsa hapse at. Garibanı, memuru, polisi atıyorsun. Vatandaşı kandırmanın anlamı yok. Sadece FETÖ değil cemaatlerin, tarikatların tamamıyla mücadele edelim. Bugün başka cemaatlere teslim ediyorsun yarın onların ne yapacağını nereden biliyorsun. 

(Erdoğan) 'Biz belediye başkanlarını temizledik' diyerek güçlü şekilde yerel seçimlerden çıkıp 2019 başkanlık seçimlerini kazanmayı istiyor.

İYİ Parti merkez sağ parti olmak istiyor. Lafla olmuyor. MHP içinden çıktığı için milliyetçi... Zamana ihtiyaçları var. 

OHAL'in kalktığı gün AK Parti iktidarı yok. OHAL kalkınca bir sürü dava açılacak. Kamuda çalışanları keyfi olarak görevden aldım diyemeyecek. Hak arama davaları başladığında olayın boyutu değişecek. 250 insan ölmüş hareketi yapanların yüzde yüz ceza alması lazım. Mağdur olanlar da var. AİHM'ye gidecekler, tazminatlar ödenecek. Siyasi ayağı Meclis'te oturuyor gün yüzüne çıkacak. Ben kurtardım kendimi geride kalan yansın diye bir şey yok."



Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları