loading
close
SON DAKİKALAR

Rus yetkiliden S-400 açıklaması: Ortak üretim üzerinde çalışıyoruz

Rus yetkiliden S-400 açıklaması: Ortak üretim üzerinde çalışıyoruz
Tarih: 21.02.2021 - 14:53
Kategori: Dünya

Rusya Federal Askeri-Teknik İşbirliği Servisi Başkan Yardımcısı Frolkin, S-400 sistemlerinin Türkiye ile ortak üretim ihtimaline ilişkin Ankara ile görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

ABD'de S-400 konusunda Türkiye'ye yaptığı uyarıların ardından Rusya'dan yeni bir açıklama geldi. Türkiye ile ortak S-400 üretim ihtimalinin sorulduğu Rus yetkili, "Üstünde çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Rusya Federal Askeri-Teknik İşbirliği Servisi Başkan Yardımcısı Aleksey Frolkin, S-400 hava savunma sistemlerinin Türkiye ile ortak üretim ihtimaline ilişkin soru karşısında, Ankara ile askeri-teknik işbirliğinin çeşitli alanları üstünde görüşmelerinin sürdüğünü belirtti.

Sputnik'in haberine göre, Rusya Federal Askeri-Teknik İşbirliği Servisi (FSVTS) Başkan Yardımcısı Aleksey Frolkin’e, Türkiye’ye yeni bir S-400 sevkiyatı ve ortak üretim hususunda görüşmelerin hangi noktada olduğu soruldu.

Frolkin soru üstüne, “Türk partnerlerimiz ile daima temas halindeyiz, askeri-teknik işbirliğinin çeşitli alanları üstünde çalışmaya devam ediyoruz” dedi. FSVTS Başkan Yardımcısı, başka bir ayrıntı paylaşmadı.

Rusya, anlaşmaları kapsamında Türkiye’ye dört adet S-400 bataryası teslim etmişti. Opsiyon da içeren anlaşmanın değerinin 2.5 milyar dolar olduğu açıklanmıştı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları