loading
close
SON DAKİKALAR

Rusya 15 savaş gemisini Karadeniz'e gönderdi

Rusya 15 savaş gemisini Karadeniz'e gönderdi
Tarih: 13.04.2021 - 16:24
Kategori: Dünya

ABD ve NATO'nun Rusya sınırına asker gönderdiğini, Karadeniz ve Baltık Denizi'ndeki askeri potansiyelini artırdığını söyleyen Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Moskova'nın NATO'un tehditkar askeri faaliyetlerine karşı önlem aldığını vurguladı.

Rusya'nın Güney Askeri Bölgesi'nin basın servisinden yapılan açıklamaya göre, Hazar Denizi'ndeki filoya ait 15 savaş gemisi Karadeniz'e gönderildi.

Bunun, Rus askeri güçlerinin denetimleri çerçevesinde gerçekleştiği ifade edildi.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, 6 Nisan'da Rus askeri güçlerinin savaşa hazırlık durumuna ilişkin denetimlere başladıklarını ve ülkenin çeşitli bölgelerinde poligonlarda taktik tatbikatların yapılacağını duyurmuştu.

Söz konusu eğitim planı kapsamında, nisanda 4 bin 48 askeri tatbikatın yapılacağı belirtilmişti.

Severomorsk'ta Rusya Kuzey Filosu'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Şoygu, "Şu anda ABD askerleri Atlantik üzerinden Avrupa'ya intikal ediyor. Avrupa'daki birlikler Rusya sınırlarına doğru gönderiliyor. Ana güçler, Karadeniz ve Baltık Denizi'nde yoğunlaşıyor. Rusya topraklarının yanında 40 bin asker ve stratejik hava araçları da dahil 15 bin askeri teçhizat konuşlandırılıyor" dedi.

Polonya ve Baltık ülkelerinde ABD birliklerinin sayısının artırıldığını, hava keşif faaliyetlerinin iki katına, deniz keşif faaliyetlerinin ise bir buçuk katına çıkarıldığını kaydeden Şoygu, İttifak'ın her yıl Avrupa'da açıkça Rusya karşıtlığı içeren 40'a yakın büyük tatbikatlar düzenlediğini, NATO'nun bu yıl son 30 yılın en büyük Defender Europe tatbikatını gerçekleştirdiğinin altını çizdi.

Rusya'nın NATO'nun söz konusu tehditkar askeri faaliyetlerine karşı önlem aldığını belirten Şoygu, "Kış eğitim dönemindeki denetim faaliyetleri ve çalışmaları kapsamında Batı ve Güney Askeri Bölgeleri'ndeki birlikler ani savaşa hazırlık denetimine tabi tutuldu. İki hafta içinde iki kara kuvveti ve üç hava indirme birliği Rusya'nın batı sınırlarına, askeri eğitim görevlerinin yerine getirildiği bölgelere başarıyla intikal ettirildi. Birlikler, ülkenin askeri güvenliğini sağlamaya dönük görevleri yerine getirmek için tamamen hazır ve bunu gerçekleştirecek güçte olduklarını gösterdi" ifadelerini kullandı.

ABD ile NATO müttefiklerinin Arktik'teki deniz ve kara birliklerini artırdığına da dikkat çeken Şoygu, "Rusya'nın Arktik'teki savunma kapasitesinin artırılması ve ulusal çıkarlarımızın korunması için Savunma Bakanlığı, Kuzey Filosu'nun askeri imkanlarını artırmaya yönelik tam teşekküllü çalışma yürütüyor. Filo, sert iklim koşullarında kullanılabilen modern askeri teçhizatla donatılıyor, çeşitli araştırma faaliyetleri yürütülüyor. Alınan önlemler sayesinde Kuzey Filosu, Arktik'teki mevcut tehditlere etkili şekilde karşı koyacak güce sahiptir" diye konuştu.

Kaynak : Sputnik-BirGün

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları